Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ταρτάκια με πραλίνα, μπανάνα και αμύγδαλο

Υλικά

Για τη βάση

    • 400γρ. αλεύρι
    • 100γρ. ζάχαρη άχνη
    • 2 καψουλάκια βανιλίνη
    • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
    • 160γρ. βούτυρο
    • 2 αβγά

Για τη γέμιση

  • 500γρ. άλειμμα πραλίνας
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ
Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε τη βάση: Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, το βούτυρο και τα αβγά και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε μπαλάκια ζύμης και με τα δάχτυλα σας πιέζετε και καλύπτετε τη βάση και τα πλαϊνά από 12 μικρές ατομικές φόρμες τάρτας. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι. Βάζετε και τις φόρμες σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες, όχι πολύ λεπτές και τις ραντίζετε με το χυμό λεμόνι.

Γεμίζετε τα ταρτάκια με πραλίνα, στρώνετε από πάνω τις μπανάνες, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Αφήνετε τα ταρτάκια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε.






Διαβάστε Περισσότερα

  • Τα πρώτα ιπτάμενα τσιπάκια
  • Τα λιπαρά των γαλακτοκομικών προϊόντων μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Τι έδειξε έρευνα
  • Έρευνα συνδέει τη βιβλική καταστροφή στα Σόδομα με πρόσκρουση αστεροειδή
  • Φθινοπωρινή Ισημερία
  • Έτοιμο να σαλπάρει το «Θαύμα των Θαλασσών»
  • Η θάλασσα «ξυπνάει» το ηφαίστειο της Σαντορίνης – Οι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα μιας έκρηξης
  • Αγιορείτικη συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο φθινοπωρινό γλυκό
  • Κοροναϊός – Συγγενικοί ιοί προκαλούν «εκατοντάδες χιλιάδες» σιωπηλά κρούσματα
  • Αφήστε μια απάντηση

    Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *