Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Περαχώρας: ευτυχισμένες γυναίκες σημαίνει ευτυχισμένες σύζυγοι μητέρες και άνθρωποι κι επομένως ένας κόσμος καλύτερος για όλους!

                                                                                                             Πίνακας:  Argyro Giannouli Art

Γράφει η Μίνα Γιαννούλη

Την Κυριακή 6 Μαρτίου Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Περαχώρας, πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της γυναίκας.

Ομιλήτρια η κα.Δήμητρα Ρούκη, Ψυχολόγος Msc,η οποία αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η αυτοεκτίμηση ως κινητήριος δύναμη στη ζωή:

              κα.Δήμητρα Ρούκη, Ψυχολόγος Msc

¨Είναι το σημαντικότερο «καύσιμο» για την ψυχική μας υγεία, και βέβαια καθορίζει όλους τους τομείς της ζωής. Όταν η αυτοεκτίμησή μας είναι υψηλή εργασιακά παράγουμε περισσότερο, συνδεόμαστε ερωτικά καλύτερα, είμαστε ποιο αποτελεσματικοί και τρυφεροί γονείς, διατηρούμε ισχυρότερες φιλίες. Χαμηλή αυτοεκτίμηση σχετίζεται με άγχος/φόβο/ενοχές/ συγκρούσεις με άλλο φύλο, αυτοκτονικές τάσεις/ κατάθλιψη/χαμηλή επίδοση στο σχολείο ή απόδοση στη δουλειά/ χρήση ουσιών/βία/συνεχή προσπάθεια κάποιου να αποδείξει την αξία του.

Όσοι αγαπούν και εκτιμούν τον εαυτό τους, δεν σημαίνει ότι νοιώθουν πάντα ικανοί και υπέροχοι. Συχνά μπορεί να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους ή να νιώσουν αβεβαιότητα για μια επιλογή που θα κάνουν. Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά δεν τους κλονίζουν. Εκείνος που νιώθει αυτοεκτίμηση, είναι έτοιμος να διδαχθεί από τα λάθη του, δεν διαλύεται όταν δέχεται την κριτική των άλλων, δεν αποθαρρύνεται από τα εμπόδια που παρουσιάζονται στη ζωή. Επίσης, είναι ανοιχτός και επικοινωνιακός, δέχεται με χαρά τη βοήθεια των άλλων, θεωρεί όταν αξίζει την αγάπη των ανθρώπων γύρω του και δεν νιώθει τρόμο στην ιδέα της αποτυχίας. Tο σίγουρο είναι πάντως ότι δεν ζημιώνουμε κανέναν αν έχουμε μεγάλη αυτοεκτίμηση! Αντίθετα, φαίνεται ότι αυτή η θετική στάση, η «γενναιοδωρία» προς τον εαυτό μας, μας κάνει περισσότερο γενναιόδωρους και δεκτικούς και απέναντι στους άλλους.¨

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Περαχώρας και μέλος της FEMINEZA κα. Παπαναστασάτου Θεοδώρα, η οποία επέλεξε να αναφερθεί σε τρεις σημαντικές γυναίκες που ξεχώρισαν με την προσωπικότητα, το έργο,την προσφορά και τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Τις Maria Tereza , Anna Keller και Μάγια Αγγελου.

          κα. Παπαναστασάτου Θεοδώρα

                           Maria Tereza

 

                        Μάγια Αγγέλου

Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία της η κα. Δόσχορη Λία διευθύντρια 3ου Δημοτικού Λουτρακίου αναφερόμενη στη γυναίκα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας:΄΄Η ανάγκη μας να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας κάθε χρόνο με τη δικαιολογία αυτής της μέρας κρύβει την ανασφάλειά μας και το φόβο μας ότι η ισότητα με το άλλο φύλο είναι ένα μακρινό όνειρο.Η γυναίκα με πολλούς αγώνες προσπάθησε να κερδίσει τον σεβασμό στα δικαιώματα της σαν ισότιμο μέλος της κοινωνίας των ανθρώπων . Η διαφορά είναι ότι απέκτησε κι άλλες υποχρεώσεις τις οποίες πρόσθεσε σε αυτές που ήδη είχε΄΄.

κα. Δόσχορη Λία διευθύντρια 3ου Δημοτικού Λουτρακίου

                                            workshop


Διαβάστε Περισσότερα

 • ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
 • ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ Κ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ »Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ»!
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ Κ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ »Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ»!
 • ΠΕΡΑΧΩΡΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ “Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ”
 • ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!
 • ΠΕΡΑΧΩΡΑ: Άρχισαν οι επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 στην Περαχώρα (ΦΩΤΟ)
 • Στο Λουτράκι το 49ο Διεθνές Ράλλυ PHILPA
 • ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *