Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

«Στον αέρα» τα οικογενειακά επιδόματα – «Με επιφύλαξη η καταβολή την Παρασκευή» λέει το υπουργείο

Συνεχίζεται η αγωνία για χιλιάδες δικαιούχους του οικογενειακού επιδόματος, καθώς τις τελευταίες ώρες τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα… δηλώσεων για την τελική ημερομηνία καταβολής του, την οποία, όπως προκύπτει, δεν γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα, παρότι αρχικά είχαν δεσμευτεί για την Παρασκευή.
Από αυτό προκύπτει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς υπάρχουν πάγιες ανάγκες του κράτους που πρέπει κατά προτεραιότητα να ικανοποιηθούν όπως οι συντάξεις εκατομμυρίων ασφαλισμένων στο τέλος του μήνα. 
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του στον Γιώργο Παπαδάκη σήμερα, δεν εμφανίστηκε βέβαιος για την πληρωμή την Παρασκευή, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το αν τελικά θα δοθούν, «ανοίγοντας» μάλιστα και τον χρονικό ορίζοντα και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. 
Σε δηλώσεις του πριν από λίγο σε διαδικτυακή εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης υπογράμμισε ότι «με κάθε επιφύλαξη η κατεύθυνση είναι τα χρήματα να δοθούν την Παρασκευή, αλλά δεν μπορούμε να πούμε και με βεβαιότητα μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Γίνεται πάντως μεγάλη προσπάθεια».
Ο ίδιος έκανε, μάλιστα, λόγο για «μεγάλο αγώνα που γίνεται κάθε τέλος του μήνα προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κράτους όπως οι συντάξεις».
Ξέρετε τι αγωνία υπάρχει καθημερινά για να συγκεντρωθούν τα χρήματα. Με αυτά τα δεδομένα και με πάγιες πληρωμές να τρέχουν, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι και να μην δημιουργούμε αγωνίες στον κόσμο. Μιλάμε κάθε μέρα με τις ομάδες που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα και ξέρουμε τι περνάνε.
Το ζήτημα με τα οικογενειακά επιδόματα είχε δημιουργηθεί από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν απορίες για το αν το κράτος θα μπορούσε να τα καταβάλει στην αρχικά καθορισμένη ημερομηνία, δηλαδή χθες, 20 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το νόμο, η εκταμίευση της δόσης της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος, όμως από τους 635.000 δικαιούχους μόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις.
Οι υπόλοιποι 400.000 πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη.
Να σημειωθεί ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.
Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button