Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές – Στην πλατεία Συντάγματος η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει απόψε στην Πάτρα, αύριο στο Ηράκλειο, ενώ την Παρασκευή θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία επιχειρώντας να στείλει μήνυμα νίκης, με μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, αντί της πλατείας Ομόνοιας που κάνει συνήθως ο ΣΥΡΙΖΑ τις συγκεντρώσεις του. 

Η αλλαγή αυτή φανερώνει και την φιλοδοξία που έχει το επιτελείο του κ. Τσίπρα, να πραγματοποιήσει επιβλητική συγκέντρωση αφού οι απαιτήσεις της πλατείες Συντάγματος σε κόσμο είναι μεγαλύτερες από εκείνες της Ομόνοιας.

Η προσωπική σύγκρουση και σύγκριση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον αντίπαλό του για την πρωθυπουργία, πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη αποτελεί ίσως και το στοιχείο στο οποίο εναποθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ελπίδες του για την εκλογική νίκη. Οι επιτελείς του κόμματος θεωρούν ότι αυτό απεδείχθη στο ντιμπέιτ της Δευτέρας και εκτιμούν ότι υπάρχει αρκετός καιρός μέχρι την Κυριακή ώστε να πειστεί μία κρίσιμη μάζα αναποφάσιστων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πλάσαρε και τηλεοπτικό σποτάκι με το οποίο αναδεικνύει το δίλημμα και το διακύβευμα ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε πρωθυπουργό».

Οι πιο ρεαλιστές της Κουμουνδούρου επιμένουν σε αυτό το δίλημμα και στη δυνατότητα που έχει προσωπικά ο κ. Τσίπρας να καθορίσει την έκβαση της εκλογικής μάχης, καθώς εμφανίζονται να μην περιμένουν  πολλά από τα υπόλοιπα μέτωπα και τις προσπάθειές τους, όπως η δημοσιοποίηση του «παράλληλου προγράμματος» με το οποίο δίνονται υποσχέσεις ότι θα υπάρξουν αντίμετρα στις αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου.

Όπως φαίνεται από το «παράλληλο πρόγραμμα», τα περιθώρια είναι ουσιαστικά μικρά και μόνο στην πράξη θα φανεί εάν όντως υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button