Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας για να προστατευθούμε από τον κορωνοϊό

Μέρες που είναι προσέχουμε όλες λεπτομέρειες που δεν είχαμε ξαναπροσέξει στο παρελθόν και έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των ρούχων μας, αλλά και των λευκών ειδών, στο πλυντήριο. Ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες για να πλένεις τα ρούχα σου προκειμένου να είσαι σίγουρη πως έχουν πεθάνει όλα τα μικρόβια; (μεταξύ αυτών και ο κορωνοϊός)

Υπάρχουν προγράμματα στη συσκευή αυτή για ευαίσθητα αλλά και απορρυπαντικό που υποστηρίζουν πως στους 40 βαθμούς πλύσης μπορούν να καθαρίσουν τα ρούχα σου. Να καθαρίσουν ίσως, να απολυμάνουν όμως;

H κατάλληλη θερμοκρασία για να πλένουμε τα ρούχα μας αυτήν την δύσκολη περίοδο όπου όλοι προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην μη εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου. Ιδανικά θα λέγαμε τους 90 αν η σύσταση των ρούχων σου το «αντέχει».

Αν μιλάμε όμως για πολύ ευαίσθητα κομμάτια και όχι για ανθεκτικά φούτερ και jeans, τότε καλό είναι να προηγείται μία πλύση σε χλιαρό νερό στο χέρι και μετά να τα βάζουμε στο πλυντήριο. Τέλος όλα τα ρούχα πρέπει να σιδερώνονται καλά. Όσα είναι ευαίσθητα καλό είναι να τοποθετείται ένα βαμβακερό πανί ανάμεσα σε αυτά και στη πλάκα του σίδερου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button