Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤ ΣΑΔΙΚ

Ερχεται το Χαλιφάτο!» έγρα­ψαν προ ημερών, άγνω­στοι, προφανώς οπαδοί του ISIS, στον εξωτερικό τοίχο κα­τοικίας Βορειοηπειρώ­τη, στην επαρχία Βρανίστι, λίγα μέτρα από το σημείο όπου είχε προ­γραμματιστεί να κατασκευασθεί με την χρηματοδότηση της σουνιτικής κυβέρνησης του Κουβέιτ, αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προ­διαγραφών, που θα συνδέει την περιο­χή με την Αυλώνα και το Κηπαρό της Χειμάρρας.
Το περιστατικό αυτό θα ήταν ανάξιο σχολιασμού αν δεν υπήρχαν πολύ σο­βαρές ενδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αυξήσει δραματικά την επιρροή του στην γειτονική χώρα, όπου έχει διεισδύσει σε σημαντικό βαθμό και η Τουρκία.
Αυτό που έχει ανησυχήσει τους αρμό­διους είναι η κινητικότητα που έχουν αναπτύξει στην περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνο­ρα, άτομα που σχετίζονται με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τε­λευταίοι διαθέτουν πακτωλό χρημάτων και διαβατήρια χωρών του Περσικού Κόλπου.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι έχουν αρχίσει την στρατολόγηση μεταξύ των νέων της επαρχίας, κυρίως αυτών που προέρχονται από φτωχές αγροτικές οικογένειες.
Στα τοπικά τζαμιά έχουν καταφτάσει «φορτωμένοι» με χιλιάδες ευρώ, ιμάμη­δες από την Άγκυρα και το Κατάρ που διακινούν σαλαφιστικές (παρόμοιες με αυτές που ασπάζεται το ISIS) απόψεις.
Έγκυρες πηγές λένε ότι οι συγκεκρι­μένοι, με το πρόσχημα της παροχής δωρεάν κομπιούτερ και της υπόσχεσης ότι θα τους εξασφαλίσουν εργασία, έχουν δημιουργήσει πυρήνες φανατι­κών ισλαμιστών σε όλο το Βρανίστι.
Ανησυχητικές είναι και οι τακτικές συναντήσεις που έχουν με τον «Τσάμη» υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνη­σης του Έντι Ράμα, Χαλίλ Χισένι, ενισχύοντας τις υποψίες ότι το κόμμα του (PDIU) χρηματοδοτείται από την Σαου­δική Αραβία και τα Εμιράτα του Κόλ­που.
Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίο ό­τι τα έξοδα για την προετοιμασία της αλβανικής εθνικής εορτής, που θα γί­νει στις 28 Νοεμβρίου, καλύπτονται από Τούρκους επιχειρηματίες που έχουν την έδρα τους στην συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.
tzixantistes
Εκεί βρίσκεται το περίφημο Φατίχ τζαμί, που θεωρείται προπύργιο των σκληρών Τούρκων ισλαμιστών. Μέ­σω των διασυνδέσεων που αυτοί διαθέ­τουν στο βαθύ τουρκικό κράτος, προω­θούνται πολλοί Ευρωπαίοι μουσουλμά­νοι που έχουν περάσει στις τάξεις των φονταμενταλιστών προς την Συρία και το Ιράκ.
Οι συγκεκριμένοι φανατικοί μαχητές όταν επιστρέφουν στις χώρες τους, «φιλοξενούνται» για ένα διάστημα σε ξενώνες που λειτουργούν υπό την εποπτεία της «Μουσουλμανικής Αδελφότη­τας» σε διάφορα σημεία της τουρκικής επικρατείας και πλέον και σε άλλες γει­τονικές χώρες (Σκόπια, Αλβανία, Κόσο- βο, Βουλγαρία).
Τελευταία, όμως, οι συγκεκριμένοι έχουν εντείνει την παραμονή τους στα κράτη αυτά, δημιουργώντας θύλακες ειδικά στα σύνορα του Κοσσυφοπεδί­ου με τα Σκόπια.
Κινητικότητα, όμως, αναπτύσσουν και στην νότια Βουλγαρία, όπου ζει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων τουρ­κικής καταγωγής, γεγονός που έχει ανησυχήσει τις αρχές της Συρίας.
Ήδη, ο «αμερικανοθρεμμένος» Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Ντανιέλ Μίτοφ, έχει ζητήσει την συν­δρομή των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, όπως ήδη έχει κάνει ο Σκοπια­νός ΥΠ.ΕΞ., Νίκολα Πόποσκι.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι και οι δύο προαναφερθέντες έχουν εργα­στεί στο παρελθόν για λογαριασμό του Αμερικανικού Εθνικού Δημοκρατι­κού Ινστιτούτου (NDI), που θεωρείται προκάλυμμα της CIA, ενώ διατηρούν αμφότεροι στενούς δεσμούς με την Αμε­ρικανίδα βοηθό υπουργό Εξωτερικών, που πρόσφατα επισκέφτηκε την χώρα μας, Βικτόρια Νούλαντ.
Ο Μίτοφ που προαλείφεται για πρω­θυπουργός, είναι μόλις 37 ετών, και είναι το πρόσωπο που ενημέρωσε τον Έλληνα συνάδελφό του Νίκο Κοτζιά, για τα κρυφά ραντεβού που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διά­στημα στην Κομοτηνή, μεταξύ του αυτοδιορισμένου προέδρου της «Ένωσης Ελλήνων Μουσουλμάνων», Ναΐμ Ελγαντούρ και του Μπιλάλ Ερντογάν, γιου του Τούρκου προέδρου.
tzixad
Επιπλέον, στενός συνεργάτης του ενημέρωσε διεξοδικά τον ειδικό σύμ­βουλο του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Μητράκο, για τον ρόλο που έχει αναλάβει ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του Αχμέτ Σαδίκ, του πρώτου μουσουλμάνου βουλευτή που μπήκε στο Ελληνικό Κοι­νοβούλιο, δηλώνοντας ότι αισθάνεται Τούρκος.
Ο συγκεκριμένος, που προορίζεται πολύ σύντομα να αναλάβει την ηγεσία του χειραγωγημένου από την Άγκυρα κόμματος DEB,  σχεδιάζει κάθοδο στις επόμενες εκλογές με συνδυασμούς σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, διατηρεί, προς το παρόν, χαμηλούς τόνους.
Στο παρασκήνιο, όμως, έχει εντείνει τις επαφές του με άτομα, μεταξύ των οποίων και Έλληνες υπήκοοι, που είναι ύποπτοι για επαφές με τους τζιχαντιστές.
Πρόσφατα, μάλιστα, κατά την «μυ­στική» επίσκεψή του στην Αθήνα, συνα­ντήθηκε με παράγοντες του λεγόμενου Ελληνοαραβικού Μορφωτικού και Πολι­τιστικού Κέντρου που λειτουργεί στο Μοσχάτο και στην πραγματικότητα απο­τελεί το πιο μεγάλο (λόγω των χιλιάδων τετραγωνικών του κτιρίου) άτυπο τέμε­νος της Ελλάδας.
Καμπάνα για ένοπλη σύγκρουση
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Ομο­σπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος της Γερμανίας (η αντίστοι­χη ΕΥΠ) Γκέρχαρντ Σίντλερ, έχει ενημε­ρώσει τις ελληνικές υπηρεσίες ότι υπάρ­χει από καιρό παρακλάδι του ISIS στην Ελλάδα, στελεχωμένο κυρίως από Πακιστανούς και Αφγανούς, που διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό εφάμιλλο με αυτό των δυτικών μυστικών υπηρε­σιών.
Ο Σίντλερ έχει «δώσει», μάλιστα, και ονόματα, διευθύνσεις, αλλά και στοι­χεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη υπό­γειων καναλιών ανάμεσα στους τζιχαντιστές και στους «επαγγελματίες» αριστεριστές, προσκομίζοντας πλήθος ενοχοποιητικών αποδείξεων για τους τε­λευταίους, ειδικά όσον αφορά τον τρό­πο χρηματοδότησης των δράσεών τους.
Παράλληλα, ο αρχηγός της γερμανι­κής ΕΥΠ, σε έκθεσή του προειδοποιεί ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για ένοπλες συγκρούσεις, αρχικά στα Δυτικά Βαλκάνια, με στόχο την αποσταθερο­ποίηση της περιοχής.
Ως όχημα για τις επιθέσεις φανατι­κών ισλαμιστών θα χρησιμοποιηθεί ο εγκλωβισμός εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στα εδάφη των Σκοπίων, της Σερβίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας, λόγω της αποφάσεως της Ουγγαρίας και πολύ σύντομα και της Αυστρίας, να υψώσουν φρά­χτες στα σύνορά τους.
Το Βερολίνο θεωρεί ήδη τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας ως ιδιαίτε­ρα ασταθείς, ενώ ανησυχεί και για τις διαθέσεις των «προσφύγων» που έχει δεχθεί στο έδαφός της.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν με έγγραφό τους ενημερώσει την Άνγκελα Μέρκελ ότι στις τάξεις των φερόμενων ως Σύριων ή Ιρακινών που εγκαταστάθηκαν στην χώρα, έχουν πα­ρεισφρήσει οργανωμένα μέλη του ισλαμικού κράτους.
Αλλά και το ΝΑΤΟ στην πρόσφατη άσκησή του, την μεγαλύτερη εδώ και μια δεκαετία, Trident Juncture, στην Μεσόγειο, το βασικό σενάριο που εξέ­τασε ήταν η καταστολή ισλαμικών εξε­γέρσεων σε κράτη – μέλη της συμμαχίας και δη στον ευρωπαϊκό νότο.
Ο Γ.Γ. του Βορειοατλαντικού Συμ­φώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η αστάθεια και οι κίνδυνοι βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα της συμμαχίας», ενώ σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με δημοσιογρά­φους, δεν απέκρυψε τους φόβους του, οι τζιχαντιστές να κάνουν επίδειξη της δύναμής τους στην νοτιοανατολική Ευ­ρώπη.
Ανεπισήμως, ο ίδιος προσδιόρισε την περιοχή αυτή στο τρίγωνο Τέτοβου – Πρίστινας – Σεράγεβου.
Όσον αφορά τις Ελληνικές αρχές, στο μικροσκόπιό τους έχουν μπει κα­ταστήματα αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ Ευριπίδου και Ερ- μού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται στρατολόγηση ατόμων για λο­γαριασμό του ISIS.
Το ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής αιτούντων ασύλου (Eurodac) έχει κατα­γράψει ήδη τουλάχιστον 150 «πολιτι­κούς πρόσφυγες» που επέστρεψαν, μέ­σω Τουρκίας, στην Συρία, για να πολε­μήσουν κατά του καθεστώτος Άσαντ.
Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ., αν και επι­μένουν ότι προς το παρόν η Ελλάδα δεν κινδυνεύει, γιατί αποτελεί χώρα τρανζίτ για τους «μαχητές» του ισλαμι- κού κράτους, επιβεβαιώνουν ότι στην Αθήνα και στα ακριτικά νησιά υπάρ­χουν υποστηρικτικά δίκτυα της ισλαμο- τρομοκρατικής οργάνωσης.
Το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει προ­μηθεύσει τα μέλη της με βουλγαρικά διαβατήρια, ώστε να κινούνται πιο ελεύθερα, παριστάνοντας τους Ρομά, στην Λέσβο, την Κω, την Σάμο και γε­νικότερα όπου παρατηρείται μαζική ει­σβολή τριτοκοσμικών.
Οι ίδιοι πιστεύουν ότι η χώρα μας αποτελεί ήδη ορμητήριο των τζιχαντι- στών για επιχειρήσεις στην Ευρώπη.
Οι υποκλοπές που έχουν γίνει από τον «υπερκοριό» (δωρεά της Σκότλαντ Γιαρντ) που έχει εγκατασταθεί στην αρ­μόδια υπηρεσία, δείχνουν συνεχείς τη­λεφωνικές επαφές προσώπων, που έχουν χαρακτηρισθεί ως «πολιτικοί πρόσφυγες», με κυκλώματα φανατι­κών ισλαμιστών, όχι στο Βέλγιο, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στην Βρετα­νία και την Σουηδία.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο (ισλαμικός) εχθρός είναι ήδη εντός των ευρωπαϊ­κών και Ελληνικών πυλών!
Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button