Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Σήμερα η ΠΝΠ για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – Ποια είναι στη λίστα

Εκπλήξεις αναμένονται να υπάρξουν στο θέμα του ΦΠΑ των νησιών στο Αιγαίο. Επειδή το μέτρο πρέπει να ισχύσει από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και η Βουλή δεν έχει ακόμη ανοίξει, ετοιμάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ορίζει τα νησιά που θα υποστούν το νέο κύμα αυξήσεων.

Ο αριθμός τους κυμαίνεται από 7 ως 12, μεταξύ των οποίων και τα εξής νησιά:

–        Μύκονος

–        Σαντορίνη

–        Ρόδος

–        Πάρος

–        Νάξος

–        Σύρος

–        Τήνος

–        Μήλος

–        Τζιά

–        Σίφνος

Εκτός θα μείνουν σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega τα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους πρόσφυγες – μετανάστες, όπως η Κως, η Σάμος, η Λέσβος και η Χίος.

Οι κάτοικοι των πρώτων νησιών που θα υπαχθούν στον αυξημένο ΦΠΑ θα δουν τον υπερμειωμένο συντελέστη να αυξάνεται από το 6% στο 9%, τον χαμηλό από το 9% στο 13% -εκεί θα υπαχθούν και τα ξενοδοχεία- και τον βασικό συντελεστή από το 16% σήμερα στο 23%”.

Η αύξηση προκαλεί έντονες αντιδράσεις αλλά και ερωτήματα για το μέλλον των νησιών, καθώς όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες χάνουν την ανταγωνιστικότητα στον τουριστικό τομέα.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις: Την 1η Οκτωβρίου, την 1η Ιουνίου 2016 και την 1η Ιανουαρίου 2017.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button