Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Σάλος με την φοροδιαφυγή από το ίδιο το κράτος στην Κνωσό – Εκτέθηκε στα μάτια των πολιτών (βίντεο)

Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν συχνούς ελέγχους στο πωλητήριο του ΤΑΠΑ της Κνωσού, μετά το πρωτοφανές περιστατικό με το κρούσμα φοροδιαφυγής που εντόπισε το ΣΔΟΕ την περασμένη Πέμπτη.

Στον αρχαιολογικό χώρο βρέθηκε και η προϊσταμένη της ΚΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Βασιλική Σηφακάκη αλλά και ο ο αρχιφύλακας του αρχαιολογικού χώρου Νίκος Παπαδάκης και μίλησαν για πρώτη φορά για το περιστατικό που προκάλεσε αίσθηση σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την κ. Σηφακάκη, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ) με στόχο να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, ενώ επισημαίνει ότι τα πωλητήρια του ΤΑΠΑ που λειτουργούν στην Κνωσό και γενικότερα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας, έχουν υιοθετήσει ένα ιδιότυπο σύστημα λειτουργίας, το οποίο προκύπτει από το γεγονός ότι άλλη διαδικασία ακολουθείται για την πώληση αναμνηστικών και εκμαγείων που προέρχονται από το ίδιο το Ταμείο και άλλη για τα είδη που προέρχονται από τρίτους.

Ωστόσο, τόνισε ότι ακόμη ότι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ΚΓ Εφορείας θα υπάρξει αναλυτικό πόρισμα που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού ενώ θα ακολουθήσει και διαχειριστικός έλεγχος από το ίδιο το ΤΑΠΑ, στο οποίο αποδίδεται το σύνολο των κερδών των καταστημάτων με τα αναμνηστικά.

Από την πλευρά του ο αρχιφύλακας του ανακτόρου της Κνωσού Νίκος Παπαδάκης, μιλώντας στην κάμερα του cretapost, εξηγεί ότι η λειτουργία του πωλητηρίου εντάσσεται στις αρμοδιότητες του ΤΑΠΑ, το οποίο προσλαμβάνει και τους πωλητές και είναι το μοναδικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, στο οποίο δεν έχουν δικαιοδοσία και αρμοδιότητα οι αρχαιοφύλακες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι μόνο για τη φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου, τη λειτουργία των εκδοτηρίων και τον έλεγχο των εισιτηρίων στην είσοδο του ανακτόρου.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button