Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Πρώτα το απολυτήριο, μετά οι Πανελλήνιες εξετάσεις

Πρώτα απολυτήριο μετά πανελλήνιες

Από τα λεγόμενα της Προέδρου της ΟΛΜΕ εξάγεται και το γεγονός ότι φέτος θα προηγηθούν οι απολυτήριες εξετάσεις και θα ακολουθήσουν οι πανελλαδικές.

Ακολουθούν τα όσα είπε η κα Ζωγραφάκη:

Έτσι και αλλιώς ξέρουμε ότι φέτος και σε εφαρμογή του ν.4183 που δεν άλλαξε με τον προηγούμενο νόμο, προηγείται το απολυτήριο, η απόκτηση απολυτηρίου για τους αποφοίτους των λυκείων και έπεται η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Άρα τα ποσοστά όπως είναι κατανεμημένα θεωρούμε ότι θα υπάρχει μια δικαιοσύνη, άρα τα παιδιά επιλέγουν με βάση τι θεωρούν ότι είναι πιο σωστό για αυτούς, τι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις δικές τους ανάγκες και στη μαθησιακή προετοιμασία ούτως ώστε, να ανταποκριθούν στο βάρος των εξετάσεων.

Και σε άλλα Τμήματα του Υπουργείου Παιδείας θα προΐστανται εκπαιδευτικοί

Κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να προΐστανται εκτός από τις διευθύνσεις σπουδών και στα αυτοτελή Τμήματα Παιδικού Σταθμού και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Ακολουθούν τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης:

Δεύτερον, υπάρχει μια πρόσθεση-βελτίωση στο ζήτημα των εκπαιδευτικών που μπορούν να προΐστανται σε τμήματα και διευθύνσεις του Υπουργείου, αυτό που ισχύει μέχρι τώρα, δηλαδή σε διευθύνσεις σπουδών που έχουν όχι μόνο διοικητικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Προσθέτουμε, επίσης, το αυτοτελές Τμήμα Παιδικού Σταθμού που υπάρχει στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας, καθώς επίσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Δύνανται, λοιπόν και εκεί να προΐστανται και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτά είναι τα πιο σοβαρά. Σας το δίδω για να διανεμηθεί.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Δύσκολη νύχτα για Αττική και Πελοπόννησο: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
 • Σεισμός στην Κρήτη – Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τα 6,3 Ρίχτερ – Τι λένε οι σεισμολόγοι
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Σεισμός στην Κρήτη – Σχεδόν ισοπεδωμένα αρκετά χωριά – Σοκάρουν τα πλάνα από drone
 • Αίτνα – Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης – Αυτή είναι η ιστορία του
 • Γκουτέρες: Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο εναντίον του πλανήτη μας
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Ο καπνός των πυρκαγιών αποτρέπει τις βροχές
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *