Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

»ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ»!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
Η 1η Διημερίδα Οδικής Ασφαλείας, η οποία είχε ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφαλείας, ολοκληρώθηκε, σήμερα, με τις αξιόλογες εισηγήσεις εκλεκτών ομιλητών, στο κατάμεστο, από μαθητές Λυκείου, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Το μήνυμα που αποκόμισαν όσοι την παρακολούθησαν είναι πως » η ζωή είναι πολύτιμο δώρο που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το προστατεύσουμε, ως οδηγοί και πεζοί».

κα Κωνσταντία Κορώνη
κ. Δημήτριος Μιχελακάκης
Μίλησαν, κατά σειρά, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Πανούσης, η Αναπληρώτρια Γενικού Διευθυντή Αστυνομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ταξίαρχος κα Κωνσταντία Κορώνη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κ. Δημήτριος Μιχελακάκης, ο Διευθυντής Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σπυρίδων Μπαλής, ο εκπρόσωπος του μηχανοκίνητου αθλητισμού κ. Λώρης Μελετόπουλος, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Μυλωνά και ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας ‘‘ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ’’ κ. Σπύρος Γιαλοψός. 

κ. Σπυρίδων Μπαλής
κ. Λώρης Μελετόπουλος
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, προσδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων από απροσεξία, υπερβολική ταχύτητα, επήρεια αλκοόλ, παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών αλλά και στην πρόληψη αυτών. Έγινε αναφορά σε στατιστικά στοιχεία εφηβικών θανάτων, τονίζοντας ότι το 30% οφείλεται σε συντριβές από μηχανοκίνητα οχήματα. 
Επιπλέον επισημάνθηκε ότι οι Έλληνες οδηγοί είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη και ότι ακολουθούν η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Κατέστη σαφές ότι η κυκλοφοριακή παιδεία ξεκινά από το σπίτι και ότι οι γονείς είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, όταν οδηγούν, για την τήρηση των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Γι΄αυτό και ζητήθηκε από τους μαθητές του Λυκείου να τραβήξουν το αυτί των γονέων όταν διαπιστώνουν παραβάσεις. 

κα Βασιλική Μυλωνά
Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών, από τους διοργανωτές, στους ομιλητές της 2ης ημέρας της διημερίδας και στη συνέχεια οι μαθητές του Λυκείου απέκτησαν μία μοναδική εμπειρία στον αύλειο χώρο του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου, όπου είχε τοποθετηθεί προσομοιωτής πρόσκρουσης, από εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, για τις ανάγκες της διημερίδας. 

κ. Σπύρος Γιαλοψός
Την εκδήλωση της 2ης ημέρας χαιρέτισαν, κατά σειρά, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ευάγγελος Πιπέρης, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτσης, Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού Κορινθίας, Ταξίαρχος κ. Ανδρέας Τσαουρδάς και ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος (Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας-Τμήμα Μέτρων Αστυνομίας και Τάξης) Αντιπλοίαρχος κ. Δρακούλης Κούβαρης.

κ. Ευάγγελος Πιπέρης

Η 1η Διημερίδα Οδικής Ασφαλείας χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μαθητές του Λυκείου και των Δημοτικών Σχολείων που την παρακολούθησαν, γιατί έλαβαν μηνύματα ζωής, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα, από το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων. 
 

Προσομοιωτής πρόσκρουσης
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές κι εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες ημερίδες αστυνομικού ενδιαφέροντος για να γίνει αντιληπτός ο ρόλος του Αστυνομικού και η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

 


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κοινό Δελτίο Τύπου Λογοθέτη – Βασιλείου: «Ο Δήμαρχος θέλει την Α.Ε. για να εξυπηρετήσει δεσμεύσεις»
 • Δημήτρης Βασιλείου: «Ακαταλαβίστικο κατεβατό οι προτάσεις Γκιώνη που θύμισε πρακτικές Γκαίμπελς»
 • Μαρία Πρωτοπαππά: Πολιτική χωρίς αρχές και κανόνες
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συνδυασμού ΄΄αλλάzουμε ΜΑΖΙ΄΄
 • Μαρία Πρωτοπαππά:`Εχω ανεχτει τα παντα….Θα τα έκαναν αυτά στις γυναίκες τους;`
 • Απίστευτο! Αφήνουν χωρίς ταχυδρόμο το μισό Λουτράκι, την Περαχώρα και το Σχίνο
 • Ίβυκος: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού του Στρατού “747 ΕΤΜΧ” μέσα από την κάμερα του ATnews (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com