Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ_ΑΝΤΑΜΩΜΑ_ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ‬-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2015 18:00 ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (πεζόδρομος έναντι Εθνικής Τράπεζας)

 

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικές Δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μάριος Σταματάκης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «Πολιτιστικό Αντάμωμα Ανθρωπιάς», που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Κορίνθου (Πεζόδρομος Εθνικής Αντίστασης & Πυλαρινού, έναντι Εθνικής Τράπεζας) την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού» και την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας».

Σε κοινή τους δήλωση τόνισαν: «Οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να περνάει κανένας Κορίνθιος την κρίση μόνος. Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η τόνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελούν το άμεσο αντίδοτο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει πρόσβαση στην αγορά τροφίμων και σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης».

Η «Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού» καθιερώθηκε στις 16 Οκτωβρίου (World Food Day), πριν από 30 περίπου χρόνια από τον Οργανισμό Τροφίμων & Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), για να τονίζει το μείζον πρόβλημα της πείνας που μαστίζει παγκοσμίως περίπου 950 εκατομμύρια κόσμου, καθώς και να αναδείξει την έννοια του επισιτισμού και της πρόσβασης στην τροφή παγκοσμίως.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993 και καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας» του ΟΗΕ, που αποτελεί τη μείωση της φτώχειας στο μισό έως το 2015.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου θα γίνει συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης (συσκευασμένα τρόφιμα, γάλα, ζάχαρη, λάδι, κρέας (νωπό-κατεψυγμένο), τοματοχυμός, όσπρια – ρύζι, ζυμαρικά), τα οποία θα μοιρασθούν στις οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα υποστήριξης των Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

Οι Κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10 (Πεζόδρομος Εθνικής Αντίστασης & Πυλαρινού, έναντι Εθνικής Τράπεζας)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 6:00 μ.μ.
6:00 μ.μ.– 8:30 μ.μ. : ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ:
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «PATARA EMIGRANTEBI»
ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: OTO LEVERASHVILI
• ΈΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» ΧOΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΛΑ
• ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΡΟΣ
• ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΜΙΧΟΥ
8:30 μ.μ.- 10:30 μ.μ. : LIVE ROCK – ΈΝΤΕΧΝΟ – BLUES ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ:
• ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΝΙΟΥ
• THE YESTERDAZE BLUES BAND
11224871_10207843536387446_4596710163906671928_n


Διαβάστε Περισσότερα

 • Χρόνια ημικρανία: Νέα μέθοδος για την αντιμετώπισή της
 • Μια όμορφη συνεργασία και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση θα δούμε αυτό το Σάββατο μέσω zoom από τους διαδικτυακούς συνδέσμους της σχολής μας.
 • Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ PLP ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ! (BINTEO)
 • Ποια τροφή πρέπει να τρώμε λιγότερο αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο
 • Κοπάδι ρομποτικών ψαριών συγχρονίζει το κολύμπι του, για πρώτη φορά
 • Αυτά είναι τα smartphones του μέλλοντος
 • Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία πορτραίτου που τραβήχτηκε ποτέ στις ΗΠΑ
 • Τεχνητή νοημοσύνη : Ερευνητές δημιούργησαν ρομπότ που εμφανίζει σημάδια ενσυναίσθησης για σύντροφό του
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com