Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ποιος είναι ο νέος υφ. Παιδείας; Δείτε το βιογραφικό του εξαιρετικού ηθοποιού Θ. Παλεγρίνη (φωτό & βίντεο)

Από τις εκπλήξεις της κυβέρνησης, ήταν η τοποθέτηση του τ.Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας.
Το πόστο είναι γνώριμο μεν για τον άνθρωπο που χρημάτισε Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά δεν είχε ακουστεί το όνομά του για υπουργοποίηση.
Το ταλέντο του στην υποκριτική
Ο Θ. Πελεγρίνης είχε γίνει ευρέως γνωστός από τις καταλήψεις των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν επάνω του και όταν δοκίμασε με επιτυχία το ταλέντο του στην υποκριτική. Μάλιστα είχε βραβευθεί ως «Καλύτερος Ερμηνευτής» στο Λονδίνο, για την συμμετοχή του στην ταινία του Δημήτρη Πιατά «ΠΑΝΔΗΜΙΑ», η οποία σάρωσε τα Odysseus Awards.
Τον χειμώνα του 2011 παρουσίασε σε μπαρ του Κολωνακίου τον μονόλογό μου Φθορά, φθορά, φθορά, ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 ανέβασε με τον Κώστα Καζάκο στην σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης τον έργο μου Ιουλιανός. Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 1913. Μάλιστα, η απόφασή του τότε, είχε προκαλέσει συζητήσεις καθώς ήταν εν μέσω απεργιών στα ΑΕΙ.
Και παρουσιαστής στην τηλεόραση
Παλαιότερα είχε καταπιαστεί και με την τηλεοπτική παρουσία αφού είχε παρουσιάσει από την ΕΡΤ εκπομπές όπως «Την Ταυτότητά Σας, Παρακαλώ» (1999), «Και το Ταξίδι Συνεχίζεται» (2000) και «25ηΏρα» (2002), στο πλαίσιο των οποίων σκιαγραφήθηκαν κορυφαίες στιγμές τής νεότερης Ελλάδας, μέσα από τα οράματα και τη δράση ορισμένων ξεχωριστών ιστορικών μορφών και διαπρεπών διανοουμένων.
Συνεργάστηκε επίσης, με το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζοντας ιδέες και πρόσωπα από τον κόσμο της διανόησης στο πλαίσιο των εκπομπών Εγχειρίδιο φιλοσοφίας (2001) και Λεξικό της Φιλοσοφίας (2002).
Παρουσίασε από το 2006 έως το 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη σειρά «Η Φιλοσοφία στην Σκηνή».
Οι σπουδές του
Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης γεννήθηκε το 1948, στο Σουδάν. Εργάστηκε ως καθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Εξετερ της Αγγλίας και διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου αυτού.
Διδάσκει στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήναςαπό το 1977. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής από το 2001 έως το 2007, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από το 2007 έως το 2011, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμ­ματος Σπουδών στη Φιλοσοφία από το 2005, και Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2014.
Στις τελευταίες εκλογές, ήταν υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν εξελέγη.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button