Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών αποκτά η Εφορία

Τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο έχει πάρει η απόφαση που υπέγραψε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων να έχουν πλήρη εικόνα των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών για τα τελευταία 10 χρόνια.

Την αποκάλυψη για την απόφαση που λύνει τα χέρια της Κατερίνας Σαββαΐδου και της επιτρέπει να τρέξει σαρωτικούς ελέγχους ιδίως μέσω του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Φορολογούμενων κάνει το in.gr εξηγώντας ότι πλέον οι ελεγκτές θα μπορούν να ζητούν από συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα να απαντήσει για ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου, για συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το σύνολο των συναλλαγών του λογαριασμού οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού.

Η απόφαση θα επιτρέψει στο ΥΠΟΙΚ να λύσει μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής οι οποίες κολλούσαν σε ελλιπή δεδομένα για την κίνηση λογαριασμών.

Μέχρι σήμερα οι ελεγκτές είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button