Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ο 11χρονος που μαζεύει λεφτά από τα… σκουπίδια για να μπορέσει να σπουδάσει

Ο Micah Amezquita είναι ένας μαθητής γυμνασίου, που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Ο 11χρονος, προσφάτως ξεκίνησε την δική του επιχείρηση μεταφοράς κάδων απορριμάτων, με σκοπό να ξεκινήσει την αποταμίευση για τις πανεπιστημιακές του σπουδές και να γίνει μηχανικός αεροσκαφών.

Η επιχείρησή του, Curb Cans, παρέχει την υπηρεσία να παίρνει τα σκουπίδια και τους κάδους ανακύκλωσης από την πόρτα των σπιτιών και να τα μεταφέρει στο δρόμο από όπου τα παίρνει το σκουπιδιάρικο και τα μεταφέρει ξανά πίσω. Κάθε Τρίτη πρωί, ο Amezquita κατευθύνεται προς την γειτονιά του μεταξύ 6:30 και 8:00, για να δουλέψει πριν το σχολείο.

AR-130829754

Ο επίδοξος επιχειρηματίας δέχτηκε έκρηξη διαδικτυακής υποστήριξης όταν ο – περήφανος για αυτόν – πατέρας του, Saul, δημοσιοποίησε τις προσπάθειες του γιου του στο LinkedIn. Η ανάρτηση έλαβε περισσότερα από 135,000 like και περισσότερα από 10,000 σχόλια.

Ο Amezquita έμαθε πόσο σημαντικό είναι να αποταμιεύεις για τις σπουδές σου από τους γονείς του. «Έχω επίσης πολλά πράγματα που θέλω να κάνω μεγαλύτερος, οπότε πρέπει απαραίτητα να σπουδάσω για να τα πραγματοποιήσω», είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω Skype στο CNBC.

Screen Shot 2016-08-04 at 4.34.11 PM

Αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μηχανικός αεροσκαφών, αφού διάβασε πανεπιστημιακά βιβλία του θείου του, ο οποίος εργάζεται για το πανεπιστήμιο UNC.

Η Curb Cans είναι μια οικογενειακή προσπάθεια. Η 9χρονη αδερφή του Micah, Chloe, σχεδίασε το λογότυπο της εταιρείας. Η μαμά του, Erin, εμπνεύστηκε το όνομα. Και οι δύο γονείς του τον βοήθησαν να λανσάρει την ιστοσελίδα, στην οποία αναφέρεται το εξής: «Μου αρέσει να εργάζομαι σκληρά και να βγάζω χρήματα. Αν χρειάζεστε ένα αξιόπιστο άτομο να μεταφέρει τους κάδους απορριμάτων σας στο δρόμο και πάλι πίσω, εγώ είμαι ο ειδικός».

Ο Amezquita χρεώνει το ποσό του ενός δολαρίου την εβδομάδα. Μέχρι τώρα ο Micah βγάζει περίπου 3 δολάρια την εβδομάδα. Χρέωνε τους αρχικούς του πελάτες 25 σεντς για κάθε κάδο την εβδομάδα, αλλά λόγω της επιτυχίας της επιχείρησης, έχει γίνει αύξηση της τιμής.

103845809-GettyImages-528318804.600x400

Ο πατέρας του Micah έχει εντυπωσιαστεί με το καινοτόμο πνεύμα του γιου του. «Είμαι πολύ περήφανος γι αυτόν», δήλωσε στο CNBC. «Είναι σκληρός εργάτης. Είμαι περήφανος που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αποταμιεύσει τα δικά του χρήματα και να δουλέψει για την επίτευξη των ονείρων του».

Παρόλη τη βρώμικη δουλειά, με βροχή ή ζέστη, ο Amezquita έχει επιμονή.

«Μου αρέσει η δουλειά!», είπε. «Δεν υπάρχει κάτι που να μην μου αρέσει σε αυτό που κάνω».


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κατάθλιψη: Το δημοφιλές τρόφιμο που προστατεύει την ψυχική σας υγεία
 • Πεντανόστιμη μοναστηριακή πίτσα μαργαρίτα!
 • Κάψουλα με αέρα του 1765 αποκαλύπτει την ατμοσφαιρική επιβάρυνση της Γης
 • Η γη «σκοτεινιάζει»
 • Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον πατέρα Αντώνιο: Τιμήθηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος Πολίτης
 • Αμφίβια καταλύματα στα νορβηγικά φιόρδ
 • Η EE ξεκινάει διάλογο με τα κράτη μέλη σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση και τις ψηφιακές δεξιότητες
 • ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ)
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *