Ο Υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας Υπογραμμίζει τη Σημασία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026 και τη Νέα Έδρα του Λουτρακίου για την Προβολή της Ελλάδας στον Διεθνή Μηχανοκίνητο Αθλητισμό

enloutrakio

Με άρθρο του στο gMotion του Gazzetta, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρίστος Δήμας, αναδεικνύει τη σημασία της διεθνούς διοργάνωσης ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη φετινή επιλογή του Λουτρακίου ως νέας έδρας του αγώνα. Ο κ. Δήμας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η διοργάνωση θα προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες και θα αναδείξει τη χώρα μας διεθνώς στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί θεσμό διεθνούς κύρους, ταυτισμένο με την ιστορία και την παράδοση του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η φετινή διοργάνωση, με έδρα το Λουτράκι, δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου, που χαρακτηρίζονται από υψηλή δυσκολία λόγω των φυσικών κλίσεων, των απότομων πλαγιών και των ορεινών περασμάτων, ενώ οι κορυφαίοι οδηγοί διεθνώς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού και ασφάλειας.

Ο Υπουργός Υποδομών τονίζει ότι η διοργάνωση δεν αποτελεί απλώς αθλητικό γεγονός, αλλά και μέσο προώθησης της Ελλάδας ως κέντρου αθλητισμού, τουρισμού και καινοτομίας. Ο όγδοος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2026, αναμένεται να ενισχύσει την εξωστρέφεια της χώρας, να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και να προάγει τον τουρισμό, συμβάλλοντας στην ευρύτερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Στο άρθρο του, ο κ. Δήμας μοιράζεται προσωπική εμπειρία από τη συμμετοχή του ως συνοδηγός στον επίσημο δοκιμαστικό της ειδικής διαδρομής “shakedown” μαζί με τον Gregoire Munster της Ford. Η εμπειρία αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της αυστηρής τήρησης των διεθνών προδιαγραφών ασφαλείας, της επαγγελματικής εκτέλεσης και της προστασίας των συμμετεχόντων, θέτοντας παράλληλα την οδηγική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο.

Ο Υπουργός καταλήγει ότι το Ράλλυ Ακρόπολις δεν είναι απλώς μια γιορτή μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και μια διοργάνωση που προάγει τη νοοτροπία υπεύθυνης οδήγησης και ασφάλειας στον δρόμο. Η επιλογή του Λουτρακίου ως νέας έδρας αναδεικνύει την Ελλάδα ως κέντρο διεθνούς συνεργασίας στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και επιβεβαιώνει τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο στερέωμα των κορυφαίων αγώνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

Back to top button