Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ο Σχίνος δεν πέθανε ακόμα …Είναι στα χέρια σας να αναστηθεί

Η καταστροφή που πάθαμε είναι τρομακτική Το χωριό μας κάηκε.

 

Θλίψη απόγνωση απομόνωση .Ο Σχίνος μας, πήρε παράλληλα την πιο αρνητική προβολή που μπορεί να πάρει ένας τόπος λόγο μιας τέτοιας καταστροφής .

 

Τόσα χρόνια οι επαγγελματίες του Σχίνου δίνουν αγώνα ζωής να βιοποριστούν απομονωμένοι από κάθε κρατική βοήθεια.

 

Έχοντας πίσω μας ένα δυσλειτουργικό καλοκαίρι με περιορισμούς και απαγορεύσεις λόγω COVID 19 η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας κλονίστηκε σοβαρά .

 

Δημιουργήθηκαν  χρέη , παρθήκαν δάνεια  λόγω εποχικότητας , πολλές επιχειρήσεις δε μπήκαν στις επιστρεπτέες προκαταβολές και στο ΕΣΠΑ στήριξης καθώς και  στο ταμείο ανάκαμψης.

 

Και φτάσαμε σήμερα να βρεθούμε αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή.Την τεράστια πυρκαγιά που κατάκαψε το τόπο μας , τη ζωή μας, τα όνειρα μας , το επαγγελματικό μας μέλλον.

 

Αν κλείσουμε θα καταστραφούμε οικονομικά και θα δώσουμε και ένα ακόμα χτύπημα στο τόπο μας  που δε θα έχει λύσεις σε βασικές ανάγκες για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες του και δε θα υπάρχει και διέξοδος ψυχαγωγίας σε όποιον απομείνει …

 

Οι ανάγκες μας πολλές. Πέρα από τα έργα αποκατάστασης των ζημιών ,το άνοιγμα και την διαπλάτυνση του δρόμου από Λουτράκι και από Αλεποχώρι ,την αποζημίωση στους πληγέντες  και την αναδάσωση ,θα πρέπει το κράτος να προβεί παράλληλα σε άμεση κρατική οικονομική ενίσχυση ,χωρίς δάνεια και επιστροφές προς τις επιχειρήσεις του Σχίνου.

 

Επίσης θα ήταν μεγάλη βοήθεια για το τόπο μας η στήριξη του από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μαζί με το Δήμο μας και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου με πολιτιστικές δράσεις , διαφημίσεις , δωρεάν μεταφορά τουριστών από το Λουτράκι,  για μονοήμερες εξορμήσεις στο Σχίνο και γενικότερα η ένταξη του στο πολιτιστικό και τουριστικό πακέτο προβολής σε οποίο μέσο επικοινωνίας είναι διαθέσιμο.

 

Όπως στάθηκαν έγκαιρα στο πλευρό μας όλοι οι Δημοτικοί και κρατικοί άρχοντες το διάστημα της πυρκαγιάς έτσι και ακόμα πιο υπεύθυνα θα πρέπει να συνεχίσουν έμπρακτα τη στήριξη τους .

 

Ο Σχίνος δεν πέθανε ακόμα …

 

Είναι στα χέρια σας να αναστηθεί

 

Πάνος Παπαελευθερίου , επαγγελματίας Σχίνου (Cariocas)(Επόμενο) »Διαβάστε Περισσότερα

 • ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ
 • Πρωτοπαππά, Λογοθέτης, Καραπανάγος και Βασιλείου κατηγορούν Γκιώνη για «βοναπαρτισμό» και απέχουν από το αυριανό ΔΣ
 • Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ »ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ!
 • ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ KATARZYNA (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) KUSZ!
 • Πως άρχισε η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια 2021
 • Ο Σχίνος δεν πέθανε ακόμα …Είναι στα χέρια σας να αναστηθεί
 • Λουτράκι:Προτάσεις του εθελοντή Άρη Κολλιάκου για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
 • ΠΕΡΑΧΩΡΑ: Διάκριση για το τραγούδι του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στον Διεθνή Διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί» του European School Radio
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com