Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΥΜΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ”ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ!

 

 

Επιμέλεια Φωτογραφικού Υλικού: Θανάσης Κ. Πρωτοπαππάς

Σε μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε ο εθελοντισμός στον Δήμο μας, στο πρόσωπο του Σταύρου Θυμή.
Η Δημοτική Παράταξη “αλλάzουμε ΜΑΖΙ” οργάνωσε, πρόσφατα, εκδήλωση προς τιμήν του Σταύρου Θυμή, στον “φυσικό” του χώρο, στο Cafe-Bar-Eστιατόριο “Πηγή”, στο Λουτράκι.
Εκ μέρους της παράταξης, το ιδρυτικό της μέλος Χρήστος Παντελέου, αναφέρθηκε, σε χαιρετισμό του, στο πρόσωπο του Σταύρου Θυμή λέγοντας:
<<Μετά από πολύ καιρό έχουμε την τύχη να βρεθούμε όπως παλιά. Φίλοι, γνωστοί, συνοδοιπόροι αυτής της ζωής που μας ένωσε ένας σκοπός. Η αγάπη γι’ αυτό το επίγειο παράδεισο. Το Λουτράκι. Απόψε η παρέα μας είναι λίγο πιο μεγάλη. Σας παρουσιάζω λοιπόν και τον Σταύρο Θυμή. Ο Σταύρος, είναι το τιμώμενο πρόσωπο της αποψινής μας συνάθροισης.
Δεν είναι γόνος κάποιας εύπορης και λαμπερής οικογένειας. Ταπεινός γεννήθηκε και παραμένει μέχρι σήμερα. Όμως η αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε τον κατατάσσει σε υψηλή θέση ανάμεσα σε συνδημότες μας που πρόσφεραν και προσφέρουν στον τόπο μας. Ο Σταύρος υπήρξε η προσωποποίηση του ευσυνείδητου υπαλλήλου του Δήμου μας και λόγω του επαγγέλματός μου τον έβλεπα να βάφει όπου υπήρχαν κάγκελα, τοίχοι και ότι άλλο υπήρχε για να νοικοκυρέψει, όπως στην παραλία, τα σχολεία και κοινόχρηστους χώρους. Σαν πήρε σύνταξη δεν μπήκε στην απραξία. Για χρόνια, χαλώντας καλέμια, βελόνια και σφυριά, μετέτρεψε αυτόν εδώ τον χώρο, από αφιλόξενα βράχια σε φιλόξενο στέκι των χειμερινών κυρίως κολυμβητών.
Δεν θα ήταν υπερβολή, αν πούμε, πως κολυμπώντας σε αυτό το μέρος, δεν κολυμπάμε μόνο στην θάλασσα αλλά και στον ιδρώτα του Σταύρου που για ώρες, κάθε μέρα, με καιρικές αντιξοότητες σμίλευε τα βράχια. Έχει ταυτιστεί πλέον στην συνείδηση των συμπολιτών μας ως Σταυρολίμανο. Σαν φόρο τιμής στην άδολη κατάθεση ψυχής του Σταύρου γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο. Σταύρο, σε ζηλεύω και στο έχω πει.
Όσο και να προσπαθούν να μειώσουν και να αγνοήσουν την προσφορά σου οι Δημοτικές Αρχές, στην καρδιά και στη σκέψη του απλού πολίτη δεν θα σβήσεις. Θα περάσεις από γενιά σε γενιά σε μορφή παραμυθιού στα μικρά παιδάκια και θα φαντάζεις ο ήρωας αυτών των αγνών ψυχών. Να είσαι σίγουρος πως θα γίνεις πρότυπο εθελοντισμού για τις επερχόμενες γενεές>>.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Γιάννης Γλυκοφρύδης, ο οποίος τόνισε την προσφορά του εθελοντισμού στο κοινωνικό σύνολο και ότι στο πρόσωπο του Σταύρου Θυμή αντανακλώνται οι αξίες του εθελοντισμού, ευχόμενος το παράδειγμα του Σταύρου να βρει μιμητές.
Ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικής πλακέτας, από τον επικεφαλής της παράταξης Ιωάννη Καραπανάγο. Ο Ιωάννης Καραπανάγος, επιδίδοντας την αναμνηστική πλακέτα, ευχαρίστησε τον Σταύρο Θυμή για το έργο που έχει επιτελέσει και υπογράμμισε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί μία από τις βασικές αρχές τις παράταξης και πρέπει να επιβραβεύεται γιατί έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού εκφράζει την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και το πραγματικό ενδιαφέρον για τα κοινά.
Ο Σταύρος Θυμής, φανερά συγκινημένος, παρέλαβε την πλακέτα και είπε ότι η εθελοντική προσφορά του είναι αποτέλεσμα της αγάπης του για τον τόπο, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να είναι παρών σε ότι χρειαστεί και ευχαρίστησε την παράταξη για την πρωτοβουλία βράβευσης του εθελοντισμού στο πρόσωπό του.
Ευχόμαστε ολόψυχα ο Σταύρος Θυμής να λειτουργήσει ως πρότυπο προς μίμηση στις νεότερες γενιές για μια κοινωνία που να ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο και όσα τον απασχολούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:farosnews2018.blogspot.com

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button