Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ο Πούτιν θέλει να ανοίξει πάλι το αρχείο της δολοφονίας του τελευταίου Τσάρου [φωτο-βίντεο]

Σε εκταφή των σορών του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας και της συζύγου του, που δολοφονήθηκαν το 1918 προχώρησαν οι αρχές της Ρωσίας.

Ο δολοφονηθείς Νικόλας ο δεύτερος και η σύζυγος του Αλεξάνδρα, του Οίκου των Ρομανόφ, είχαν ταφεί στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου.

Σύμφωνα με τις τότε έρευνες, πίσω από της δολοφονία ήταν οι κομμουνιστές Μπολσεβίκοι, κάτι που όμως δεν πείθει την Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας, η οποία ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης.

Ο τσάρος, η τσαρίνα, τα πέντε παιδιά τους και τέσσερις ακόλουθοι εκτελέστηκαν τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου του 1918, στο κελάρι ενός σπιτιού στο Γεκατερίνμπουργκ, στην Κεντρική Ρωσία. Στη συνέχεια, οι Μποσελβίκοι περιέλουσαν τις σορούς με οξύ, τις έκαψαν και τις πέταξαν σε λάκκο. Τι δεκαετίες που ακολούθησαν κυκλοφορούσαν κατά καιρούς διάφορες φήμες ότι η πριγκίπισσα Αναστασία είχε επιζήσει.

Η πολύκροτη υπόθεση έκλεισε το 1998, μετά την εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε. Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο όταν οι σοροί δύο ακόμη μελών της οικογένειας του Αλεξέι και της Μαρίας εντοπίστηκαν το 2007 σε διαφορετική τοποθεσία στα Ουράλια όρη.

Οι ρωσικές αρχές σκοπεύουν να ενταφιάσουν τον Αλεξέι και την Μαρία, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου.

Δείτε ένα βίντεο από τα αρχεία Novosti για τον τελευταίο τσάρο Νικόλαο.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button