Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ο νικητής του Τζόκερ που κέρδισε τα 6 εκατ. ευρώ είναι ο πιο γκαντέμης Έλληνας

Στην Πρέβεζα βρέθηκε το (υπερτυχερό;;;;) δελτίο που κερδίζει 5.800.000 ευρώ και ήδη ο κάτοχος του, ο πιο γκαντέμης Έλληνας ψάχνει τρόπους για να το ξεφορτωθεί. Γιατί; Γιατί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Τζόκερ δεν μπορείς να χαρείς σ’ αυτή τη χώρα (ενώ με την ΠΑΣΟΚάρα δεν χρειαζόσουν καν το Τζόκερ. Κλήρωναν οι επιδοτήσεις με διπλό τζακ ποτ κάθε χρόνο).

Γράφει ο Μάκης Ρηγάτος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Είσαι ο μεγάλος νικητής. Βλέπεις την κλήρωση και αφού γλιτώνεις στο 90’ το έμφραγμα πανηγυρίζεις σαν τον Τάκη Λεμονή στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ύστερα από 3 ώρες στον έβδομο ουρανό του Βερνίκου, έρχεται η ανώμαλη προσγείωση. Σκέφτεσαι τι Γολγοθά πρέπει να ανέβεις για να πάρεις τα λεφτά και σε λούζει κρύος ιδρώτας!

Με το «καλημέρα» σου παίρνει η εφορία 20% (τι εννοείς γιατί; Γιατί μπορεί). Άρα 5.800.000-1.160.000=4.640.000. Οπότε το ταξίδι στις Μπαχάμες που ονειρευόσουν με την Ιρίνα Σάικ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο (προσωπικός σου μπάτλερ) και τον Σταν (μεζές για αλιγάτορες) αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους.

Τρεις χιλιάδες θα δώσεις στον δικηγόρο που θα αναλάβει τα διαδικαστικά για να μη μάθει κανείς το όνομά σου. Να μη μάθει κανείς το όνομαχαχαχαχα σου είπα; Σε 2ώρες θα το ξέρει μέχρι και ο μπατζανάκης σου από τα Σούρμενα που αν δεν βρει άμεσα 100.000 θα κλείσει την επιχείρηση και θα μείνουν τα παιδάκια του στο δρόμο.

Αν υπολογίσεις και το δράμα των υπολοίπων 45 συγγενών σου, οι οποίοι θα σε δουν όπως οι καλεσμένοι του «Από καρδιάς» τον Ανδρέα Μικρούτσικο, τα γλυκά στους γείτονες, το πρώτο τραπέζι πίστα στον Πλούταρχο που ονειρευόταν πάντα ο περιπτεράς σου, και το σπιτάκι με πισίνα που θα σου ζητήσει η κουνιάδα σου για να μην πει στην αδερφή της ότι το sex tape του Βαλμπουενά μπροστά στο δικό σας δεν πιάνει μία, υπολόγισε ότι η λυπητερή θα σου έρθει στην καλύτερη γύρω στα 500.000 ευρώ. 4.640.000-500.000=4.140.000. «Καλά είναι και αυτά» σκέφτεσαι κουτέ μου φίλε γιατί δεν ξέρεις τη συνέχεια.

Πριν πας στην τράπεζα με το χαμόγελο στα χείλη για την ανάληψη θα σε ενημερώσει τηλεφωνικά ο δικηγόρος σου ότι πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα, λόγω capital controls. Αν σηκώνεις 60 ευρώ την ημέρα, σε μόλις 69.000 μέρες (γύρω στα 189 χρόνια) θα έχεις καταφέρει να τα σηκώσεις όλα και θα μπορούν τα τρισέγγονά σου και ο επίτιμος να ανάψουν ένα καντηλάκι στη μνήμη σου.

Επειδή βέβαια το κράτος και ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζονται για σένα, ταλαίπωρε νικητή, υπάρχει περίπτωση να μην χρειαστεί να περιμένεις τόσο. Γιατί; Αν όλα πάνε καλά και γίνει το κούρεμα των καταθέσεων (ας πούμε ένα 50% στους μεγαλοκαταθέτες όπως εσύ πλέον) θα σου μείνουν 2.070.000. Άρα θα χρειαστείς μόνο 34.500 μέρες για να τα σηκώσεις (εκτός αν έχουμε γυρίσει στη δραχμή οπότε πολλαπλασίασε τις μέρες με το 1023 να δεις κάτι).

Υπάρχει και πιο καλό σενάριο όμως. Επειδή η πιθανότητα να κάνει χατ τρικ ο Κρισάντους το Σάββατο είναι μεγαλύτερη απ’ το να σταθεροποιηθεί η οικονομία, το ενδεχόμενο νέου κουρέματος θα παίζει πάντα. Για να το γλιτώσεις (αφού δεν θα μπορείς να τα βγάλεις απ’ την τράπεζα) θα πάρεις τη μοιραία απόφαση να αγοράσεις ένα σπιτάκι στου Παπάγου μεταφέροντας ηλεκτρονικά το ποσό των 300.000 ευρώ. Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες και ο ΕΝΦΙΑ. Υπολόγιζε περίπου 3 χιλιάρικα τον μήνα.

Σου έχουν μείνει 1.770.000. Αυτά μαζί με το σπίτι αξίας 300.000 (χώρια τα τεκμήρια) αρκούν για να μπεις στον υψηλό συντελεστή φορολογίας 45%. Και δεν σου πα και το καλύτερο. Υπολόγισε και ένα 8% εισφορά αλληλεγγύης, και ό,τι σου μείνει δήλωσέ το στο περιουσιολόγιο που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ να τσιμπήσεις ένα 30% και από εκεί. Για να μην μπεις στον κόπο θα σου κάνω εγώ τη σούμα. Χρωστάς στο δημόσιο 2.356 ευρώ για το τζόκερ που κέρδισες. Γι’ αυτό σου λέω. Άσε το Τζόκερ, πιάσε το θεί

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button