Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Ο Δήμος Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αρωγός στο Υπουργείο για την παροχή tablet και laptop σε μαθητές

Το Υπουργείο Παιδείας, κατόπιν εξαγγελίας της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως και της Εγκυκλίου που εκδόθηκε αναλαμβάνει την προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται  σε άμεση συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τις οικείες Σχολικές Επιτροπές και έχει ήδη πραγματοποιήσει την καταγραφή του ακριβή αριθμού των μαθητών και των μαθητριών που χρήζουν πραγματικά προμήθειας tablet, ώστε να συμμετέχουν απρόσκοπτα  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, χωρίς να αποκλείονται από τη μάθηση.

Με απόλυτη συναίσθηση του άγχους και της αγωνίας που βιώνουν τα παιδιά μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ανέφερε πως «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε ζωντανή την επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία. Βρισκόμαστε δίπλα στη νέα γενιά, τους εκπαιδευτικούς και τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας για νασυμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της νέας εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε με πόρους από τις οικείες Σχολικές Επιτροπές και στα όρια των δυνατοτήτων μας, σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορέσει να καλύψει την προμήθεια tablet στους μαθητές των σχολείων μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, την προμήθεια αυτών σε tablet, τα οποία θα επιστραφούν στις σχολικές μονάδες μετά την άρση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button