Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ο γιατρός των φτωχών – Ο άνδρας που είναι υποψήφιος για «Ήρωας της χρονιάς» (φωτο)

Ενας ιατρός, που ντυνόταν σαν άστεγος και περπατούσε σε σοκάκια, παράλληλα από ποτάμια και κάτω από γέφυρες στο Πίτσμπεργκ, είναι υποψήφιος για τον τίτλο του «Ηρωα της Χρονιάς» σε ψηφοφορία του CNN.

Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, τα βράδια ανακάτευε τα μαλλιά του, φορούσε το παλιό του πουκάμισο και μπλουζάκι και κατέβαινε στους δρόμους. Οχι, δεν είναι κάποια τρέλα, ο Δρ. Τζιμ Γουίθερς έχει τον πιο όμορφο λόγο και το έκανε.

Ηθελε να επικοινωνήσει και να φροντίσει όλους όσοι δεν είχαν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Δεν μπορούσε και ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως σε τόσο αναπτυγμένες κοινωνίες, υπάρχουν ασθενείς σε αυτή την κατάσταση.

«Ημουν πραγματικά σοκαρισμένος πόσοι άρρωστοι άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους. Είναι σαν να είμαστε στον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρει.

Νέοι, γέροι, άνθρωποι ψυχικά ασθενείς, παιδιά, που έχουν φύγει από το σπίτι τους, γυναίκες, που έχουν κακοποιηθεί, και βετεράνοι είναι μερικοί από τους άστεγους.

Για 23 χρόνια, ο Δρ. Τζιμ περιθάλπει αυτούς τους ανθρώπους, με θέληση, υπομονή και αγάπη.

Η ιδέα του γρήγορα έγινε πρόγραμμα της πόλης και ονομάστηκε «Operation Safety Net». Από το 1992 η ομάδα έχει πάνω από 10.000 εθελοντές, οι οποίοι έχουν βρει στέγη σε περίπου 1.200 άτομα.

Στους δρόμους υπάρχει ένα εξοπλισμένο βανάκι, που φροντίζει για την υγεία εκείνων που δεν μπορούν να έχουν αυτό το αγαθό.

Σήμερα, ο Δρ. Τζιμ «τρέχει» μια ακόμα ιδέα. Μια μη κερδοσκοπική κίνηση με τον τίτλο «Street Medicine Institute», που στηρίζει κοινότητες να ξεκινήσουν τα δικά τους προγράμματα.

 

 


Διαβάστε Περισσότερα

 • Μετακίνηση: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί από 25 Ιανουαρίου
 • Θόδωρος Αγγελόπουλος Ο ελεγειακός ποιητής των κινηματογραφικών εικόνων και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κοινωνικής πραγματικότητας…
 • Ερευνα – κορωνοϊός : H πανδημία προκαλεί διαταραχή μετατραυματικού στρες
 • Η Ισπανία επενδύει δυναμικά στον ήλιο με το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη
 • Χρόνια ημικρανία: Νέα μέθοδος για την αντιμετώπισή της
 • Μια όμορφη συνεργασία και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση θα δούμε αυτό το Σάββατο μέσω zoom από τους διαδικτυακούς συνδέσμους της σχολής μας.
 • Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ PLP ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ! (BINTEO)
 • Ποια τροφή πρέπει να τρώμε λιγότερο αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com