Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ο Έλληνας επιστήμονας που κατάφερε να αφοπλίσει τον καρκίνο!

Τον κωδικό που «αφοπλίζει» τον καρκίνο υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Ομάδα της Mayo Clinic στη Φλόριντα με επικεφαλής τον Eλληνα Πάνο Αναστασιάδη ανακοίνωσαν χθες ότι κατά τη διάρκεια πειραμάτων κατάφεραν να μετατρέψουν καρκινικά κύτταρα του μαστού και του εντέρου σε καλοήθη, εκτιμώντας ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο και σε άλλα είδη καρκίνου.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η δουλειά τους αποκαλύπτει «μια αναπάντεχη νέα βιολογική διαδικασία που παρέχει τον κωδικό, το «λογισμικό» για την απενεργοποίηση του καρκίνου». Παρά την πρόοδο στην Ιατρική, ο καρκίνος εξακολουθεί να σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο και να καταστρέφει τη ζωή πολλών περισσότερων.

Μπορεί η νέα ερευνητική προσέγγιση να είναι στα πρώτα στάδιά της, ωστόσο γεννά ελπίδα ότι θα βοηθήσει, ώστε ο καρκίνος κάποια στιγμή να αναχαιτιστεί. Αντίθετα από τα συμβατικά αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, η μέθοδος που ακολουθεί η ομάδα της Mayo Clinic είναι να τα αφοπλίσει και να τα καταστήσει άκακα.

Η πρωτεΐνη

Για να το καταφέρουν αυτό οι ειδικοί εστίασαν στην πρωτεΐνη PLEKHA7, η οποία βοηθάει τα υγιή κύτταρα να συσπειρώνονται. Διαπίστωσαν ότι όταν έχει εκδηλωθεί καρκίνος, αυτή η πρωτεΐνη είναι προβληματική ή λείπει, με αποτέλεσμα γενετικές οδηγίες κομβικής σημασίας να μη φτάνουν ποτέ στα κύτταρα και αυτά να γίνονται καρκινικά.

Η ομάδα του δρος Αναστασιάδη κατάφερε να ρυθμίσει ξανά τις οδηγίες και με αυτόν τον τρόπο να «απενεργοποιήσει» τον καρκίνο. Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο έδειξαν ότι ανθρώπινα κύτταρα από πολύ επιθετικές μορφές καρκίνου του εντέρου κατάφεραν να γίνουν και πάλι φυσιολογικά.

«Τα αρχικά πειράματα είναι πράγματι πολλά υποσχόμενα» σχολίασε ο δρ Αναστασιάδης που πιστεύει ότι η προσέγγισή τους, η οποία παρουσιάζεται με λεπτομέρειες στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature Cell Biology», θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις περισσότερες μορφές καρκίνου, εκτός από αυτούς του εγκεφάλου και του αίματος. Ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει ότι χρειάζεται ακόμα περαιτέρω έρευνα για να φτάσει αυτή η τεχνική να δοκιμαστεί πρώτη φορά σε ανθρώπους.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίθεμα υπόσχεται να βάλει τέλος στην «κλασική» εξέταση αίματος
 • Μετακίνηση: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί από 25 Ιανουαρίου
 • Θόδωρος Αγγελόπουλος Ο ελεγειακός ποιητής των κινηματογραφικών εικόνων και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κοινωνικής πραγματικότητας…
 • Ερευνα – κορωνοϊός : H πανδημία προκαλεί διαταραχή μετατραυματικού στρες
 • Η Ισπανία επενδύει δυναμικά στον ήλιο με το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη
 • Χρόνια ημικρανία: Νέα μέθοδος για την αντιμετώπισή της
 • Μια όμορφη συνεργασία και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση θα δούμε αυτό το Σάββατο μέσω zoom από τους διαδικτυακούς συνδέσμους της σχολής μας.
 • Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ PLP ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ! (BINTEO)
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com