Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

«Ο άνθρωπος που θα αποφασίζει για την Ελλάδα και μετά τις εκλογές»

«Όποιο κόμμα και να κερδίσει τις εκλογές όμως, όποιος και αν είναι «αυτός που θα μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, την επίσημη κατοικία των Ελλήνων πρωθυπουργών, δεν θα διοικεί κατά ουσιαστικό τρόπο τη χώρα» γράφει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Γιατί ο άνθρωπος που θα εξακολουθήσει να αποφασίζει ουσιαστικά για την Ελλάδα είναι ο Maarten Verwey, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.

Ο Ολλανδός οικονομολόγος Maarten Verwey είναι ανώτερος υπάλληλος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών. Είναι και ο Γενικός Διευθυντής στην Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση Υπηρεσία Στήριξης.

Οι «εξουσίες του είναι χωρίς προηγούμενο» συνεχίζει το άρθρο. Γιατί ο Ολλανδός οικονομολόγος και ανώτερος υπάλληλος της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει ποια ποσά και πότε θα διατεθούν στην Ελλάδα.

«Και αν κάποιοι λίγοι ψηφοφόροι στην Αθήνα έχουν ακούσει το όνομά του, πολλοί είναι εκείνοι που καταλαβαίνουν ότι το τι θα ρίξουν στην κάλπη ελάχιστη διαφορά κάνει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια» συνεχίζει το άρθρο.

Όπως αναφέρει το άρθρο η «Αθήνα έχει παραδώσει ουσιαστικά τον έλεγχο σχετικά με τις περικοπές στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας» λόγω των δρακόντειων προϋποθέσεων που έχουν επιβληθεί για να εισρέουν ομαλά οι χρηματοδοτήσεις του τρίτου πακέτου διάσωσης.

Για κάθε σχετική μεταρρύθμιση που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα πρέπει να έχει την έγκριση της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Και – όπως καταλήγει ο Guardian- οι δανειστές «θα έχουν το βασικό λόγο στη διάσωση των προβληματικών ελληνικών τραπεζών, με τα συμβούλια των τραπεζών να είναι υπό αναθεώρηση για να διασφαλιστεί ότι τα μέλη διαθέτουν επαρκή τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button