Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οι κατάρες των Ελλήνων έπιασαν τόπο: Δείτε τί συμβαίνει στην Άνγκελα Μέρκελ!

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου χρόνου κατρακύλησε η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ. Πλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος έχει την εμπιστοσύνη του 38,5% των συντηρητικών και αυτό εξαιτίας της ανησυχίας για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, δείχνει δημοσκόπηση.

Η Μέρκελ επικρίνεται, ιδιαίτερα μεταξύ των κύκλων των συντηρητικών, ότι τροφοδοτεί το μεταναστευτικό κύμα προς τη Γερμανία, δίνοντας εμπράκτως το πράσινο φως σε αυτούς που ζητούν άσυλο να μεταβούν στη χώρα. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε ένα κύμα περίπου 800.000 προσφύγων και μεταναστών που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια και αναμένεται να καταφύγουν εκεί.

Η δημοσκόπηση του INSA, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, έδειξε υποχώρηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των συντηρητικών από την περασμένη εβδομάδα. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό “μεγάλο συνασπισμό”, έπεσαν επίσης κατά μια μονάδα στο 23,5%.

Μετά την πτώση αυτή η υποστήριξη για τον “μεγάλο συνασπισμό” υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις εκλογές πριν από δύο χρόνια. “Η προσφυγική κρίση προκαλεί προβλήματα προπαντός για το στρατόπεδο των συντηρητικών και ο μεγάλος συνασπισμός είναι πιο αδύναμος από ποτέ”, δήλωσε στην Bild ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.

Η Αριστερά (Die Linke) κέρδισε μισή μονάδα και έφτασε στο 10,5% και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους Πράσινους, η δημοτικότητα των οποίων αυξήθηκε κατά μία μονάδα. Την ίδια ώρα η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στο 6% και στο 4% αντίστοιχα.

Παρά το πλήγμα που δέχθηκε η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται την προσφυγική κρίση, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μετά το πόλεμο. Οι επόμενες εκλογές προβλέπεται να διεξαχθούν το 2017.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button