Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Δήμα από την Ηλεία…

 

Στο AgriBusiness Forum, μίλησα για την ανάγκη αποτελεσματικότερης σύνδεσης της επιστημονικής έρευνας, της εξειδικευμένης γνώσης και της τεχνολογίας με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Αυτό αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την χώρα, αλλά και μια πρόκληση που δεν θα έχει μόνο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά και σπουδαίο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

✅ Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της ΓΓΕΚ, σχεδιάζει σημαντικές δράσεις για την ανάπτυξη της αγροδιατροφής και για την αποτελεσματικότερη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την έρευνα και την καινοτομία.

⚠️ Χαρακτηριστικές είναι οι δράσεις του «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», όπου έχουν ενταχθεί 225 καινοτόμα έργα αγροδιατροφής συνολικού προυπολογισμού 132.2 εκ. €, οι 7 Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας (Innovation Clusters) στην αγροδιατροφή, τα 2 Κέντρα Ικανοτήτων (Competence Centres) και οι 42 νεοφυείς επιχειρήσεις του #ElevateGreece στην αγροτεχνολογία.

📍Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πύργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece, το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras και η ο μη κερδοσκοπικός-μη κυβερνητικός οργανισμός Geo Routes Institute, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


Διαβάστε Περισσότερα

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
 • Τι συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου μμ
 • Τον πρώτο πιλοτικό σταθμό ανεφοδιασμού οχημάτων υδρογόνου, παρουσίασε ο Χρήστος Δήμας
 • Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη Τρίτη ο Νίκας για το χρίσμα!
 • Άγρια κόντρα Νίκα – Τατούλη στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και καταγγελίες
 • Η ανάρτηση του Χρήστου Δήμα για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
 • Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Δήμα από την Ηλεία…
 • Το δήλωσε ο Υφυπουργός ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρήστος Δήμας Στην Επιτροπή Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *