Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι Γερμανοί το παράκαναν: Φόρο για τους πρόσφυγες και τους λάθρο θέλει να μας βάλει ο Β.Σόιμπλε!

Ένα νέο δυσβάσταχτο φόρο θέλει να επιβάλλει στην Ελλάδα ο Β.Σόιμπλε προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης!
Αντί να “σφίξει” τα “λουριά” στην Τουρκία που έχει “πλημμυρίσει” την Ελλάδα και την Ευρώπη με πρόσφυγες και λάθρο, ο Β.Σόιμπλε επιλέγει την προσδιλή του τακτική, να “συντρίψει” όποιους έχουν ανάγκη και το σοβαρότερο πρόβλημα λόγω της εγγύτητας των συνόρων τους σε εμπόλεμες ζώνες και περιοχές ελεγχόμενες από φανατικούς ισλαμιστές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Sueddeutsche Zeitung” η εισφορά “αλληλεγγύης” όπως την αναφέρει θα μπορούσε να εισπραχθεί μέσω μιας αύξησης του φόρου καυσίμων ή του ΦΠΑ ώστε τα επιπλέον έσοδα να καταλήξουν στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Αυτά τα κονδύλια, σημειώνει η εφημερίδα, θα διατεθούν σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα, στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.
Μέρος των κονδυλίων θα δοθεί σε “ασφαλείς χώρες”, για την φροντίδα των προσφύγων εκεί, αλλά και στις χώρες προέλευσης των προσφύγων.
Η ιδέα ήρθε αρχικά από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε: “Αυτό που ισχύει είναι ότι ούτε θέλουμε αυξήσεις φόρων στην Γερμανία ούτε θέλουμε την εισαγωγή ενός φόρου Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button