Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οδοφράγματα και μολότοφ στο Πολυτεχνείο Βροχή από χημικά στα συλλαλητήρια κατά Ομπαμα εικόνες

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος των συλλαλητηρίων κατά της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία επιχειρώντας να σπάσουν τον κλοιό και να φτάσουν στην Αμερικανική πρεσβεία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από την Παλαιά Βουλή και μεταφέρθηκαν γύρω από το Πολυτεχνείο.

Περίπου 150 αντιεξουσιαστές έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τις οδούς Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, ενώ έχουν στήσει και οδοφράγματα με την αστυνομία να απαντά με χημικά.

Orestis Seferoglou /Nick Paleologos SOOC

Παράλληλα, άλλοι κουκουλοφόροι πετούσαν βόμβες μολότοφ και μέσα από το Πολυτεχνείο.

Νωρίτερα, κατά την πορεία του ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια αποχώρησαν. Είχαν επιχειρήσει να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο εμποδίστηκαν από κλούβες της αστυνομίας που είχαν στηθεί στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου.

Την ώρα που ο Μπάρακ Ομπάμα ολοκλήρωνε τη συνέντευξη Τύπου με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, ξεκινούσαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ.

Αψηφώντας την απαγόρευση των συναθροίσεων που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, τόσο το ΠΑΜΕ όσο και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ξεκίνησαν από τις 17:30 τις πορείες διαμαρτυρίας.

Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών σε διαδηλωτές του ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αναρχικές συλλογικότητες, στη Σταδίου, στο ύψος της οδού Αμερικής.

Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν και οι οπαδοί του ΠΑΜΕ

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button