Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ξεχάστε τον Πέτρο τον Πελεκάνο -Η μασκότ του Αιγαίου λέγεται Αργυρώ και είναι Σαμιώτισσα [εικόνες]

Όπως το νησί της Μυκόνου έχει για σύμβολό της τον γνωστό Πέτρο τον Πελεκάνο, έτσι και η Σάμος έχει τα τελευταία χρόνια την δική της αγαπημένη ύπαρξη -σύμβολο πια- την Αργυρώ.

Πρόκειται για μια νεαρή φώκια «Monachus Monachus», που μεγάλωσε σε παραλία της Σάμου και εξοικειώθηκε τόσο πολύ με τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες του νησιού, που κάνει πλέον το μπάνιο της δίπλα στους λουόμενους, ενώ δεν διστάζει να απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία της παρέα με τους ανθρώπους.

Η Αργυρώ παίζει στα ρηχά, κολυμπά όπου της κάνει κέφι και ξαπλώνει στις ξαπλώστρες και στις αυλές ανενόχλητη, καθώς όλοι της δείχνουν μεγάλη αγάπη.

Η Αργυρώ έχει τραβήξει την προσοχή και των επιστημόνων, καθώς παρακολουθείται πλέον από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»,που εντυπωσιάστηκαν από την «οικόσιτη» συμπεριφορά της.

Εντούτοις, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όσο εξοικειωμένη και να είναι, χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή επειδή πρόκειται κατ ουσίαν για ένα άγριο ζώο και πολύ μεγάλο μάλιστα.


Έτσι συνιστούν και για την δίκη της προστασία, αλλά και για των ανθρώπων να της αφήνουμε τον «ζωτικό της χώρο».

Πάντως, όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες, η Αργυρώ δειχνει πρόθυμη να τον μοιράζεται που και που, αφού κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές παρέα με όλους τους άλλους επισκέπτες του νησιού.

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button