Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Νεαρή Αφγανή λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους Ταλιμπάν Οταν επιχείρησε να κλεφτεί με έναν άλλον άνδρα – Τα πλάνα σοκάρουν

Η ηλικία της μεταξύ 19 και 21 ετών. Το όνομά της Ροξαχάνα. Βρίσκεται σε μία τρύπα μέσα στη γη και άνδρες της πετούν πέτρες σε βίντεο φρίκης που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη γνησιότητα του οποίου επιβεβαίωσαν οι τοπικές αφγανικές αρχές. Παντρεύτηκε παρά τη θέλησή της και λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από Ταλιμπάν και πολέμαρχους όταν επιχείρησε να κλεφτεί με έναν άλλον άνδρα. 

Η γυναίκα ακούγεται να επαναλαμβάνει την Shahada (σ.σ. την ομολογία της ενότητας του Θεού-Αλλάχ και την πίστη στον προφήτη Μωάμεθ). Η φωνή της να γίνεται όλο και πιο ψιλή στη διάρκεια του βίντεο.

Η Ροξαχάνα δολοφονήθηκε περίπου μία εβδομάδα πριν στο Γκαλμίν, περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκορ, την Φιροζκόχ, δήλωσε η κυβερνήτης Σίμα Τζογιέντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρό οπτικό υλικό

«Λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους Ταλιμπάν, τους τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες και τους ανεύθυνους, ένοπλους πολέμαρχους» δήλωσε η Τζογιέντα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η Τζογιέντα, μία από τις μόλις δύο γυναίκες κυβερνήτες του Αφγανιστάν, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών η οικογένεια της νεαρής «την είχε παντρέψει διά της βίας με κάποιον που δεν ήθελε και εκείνη ετοιμαζόταν να κλεφτεί με έναν συνομήλικό της».

Η ίδια καταδίκασε τον λιθοβολισμό και απηύθυνε έκκληση στην Καμπούλ να λάβει μέτρα «ώστε να καθαρίσει η περιοχή».

«Είναι το πρώτο ανάλογο περιστατικό στην περιοχή, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο. Οι γυναίκες γενικώς έχουν προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα κι ειδικά στην Γκορ. Ο άνδρας με τον οποίον ετοιμαζόταν να κλεφτεί δεν λιθοβολήθηκε» ανέφερε η κυβερνήτης.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Γκορ Μούσταφα Μοχσένι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το συμβάν σημειώθηκε σε περιοχή που ελέγχουν οι Ταλιμπάν, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν το πρώτο αυτού του είδους «αυτή τη χρονιά».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button