Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Νέο σκάνδαλο: Πάνε να βγάλουν “λάδι” τον Φλαμπουράρη με νέο πόθεν έσχες!

Δεν απαντά ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής ο Γιώργος Βαρεμένος στο τι θα συμβεί ως προς τον έλεγχο του πόθεν έσχες που ο Αλέκος Φλαμπουράρης κατέθεσε τον Απρίλιο του 2015 και ουσιαστικά προεξοφλεί την κατάθεση νέου διευκρινιστικού πόθεν έσχες από τον κ. Φλαμπουράρη, το οποίο και θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα από ορκωτούς λογιστές, μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Ο κύριος Φλαμπουράρης περιλαμβάνεται σε εκείνους που θα κάνουν πόθεν έσχες τώρα και θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες αυτό, που θα κατατεθεί με βάση το νέο έντυπο» είπε ο κύριος Βαρεμένος σε τηλεοπτική του παρέμβαση. «Η απόφαση είναι ο έλεγχος για τον κ. Φλαμπουράρη να γίνει κατά προτεραιότητα, όμως δεν μπορώ να σας δώσω ημερομηνία για το μέχρι πότε θα έχει ολοκληρωθεί», πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μια τέτοια διαδικασία προκαλεί εντυπώσεις καθώς το πόθεν έσχες που ήδη ο κ. Φλαμπουράρης έχει καταθέσει είναι δεσμευτικό και επομένως εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί ο σχετικός έλεγχος για να φανεί η νομιμότητα ή όχι και το κατά πόσο είχε δηλωθεί ή όχι η μεταβίβαση των μετοχών της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και όχι σε ένα νέο πόθεν έσχες που θα «καλύπτει» τα πάντα.

Κάποιοι, λοιπόν, φαίνεται πως κοινοβουλευτικά προετοιμάζουν «σανίδα σωτηρίας» για τον εκτεθειμένο υπουργό Επικρατείας ως μη εκ του νόμου όφειλαν.

Τι λοιπόν συμβαίνει έαν ο κ. Φλαμπουράρης έχει παραβεί την κείμενη νομοθεσία για τη δημοσιοποίηση των πραγματικών του εισοδημάτων έως τον Απρίλιο του 2015; Με το νέο πόθεν έσχες που προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο ο υπ. Επικρατείας ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος, ο κ. Φλαμπουράρης θα βγαίνει «λάδι» για τη μη δήλωση των εισοδημάτων του στο προηγούμενο πόθεν έσχες;

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βαρεμένος παρά την πίεση που δέχθηκε κατά την τηλεφωνική του συνέντευξη στο Mega, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει εάν ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υποχρεωμένος από το νόμο στο πόθεν έσχες του Απριλίου 2015 να συμπεριλάβει τη μεταβίβαση μετοχών που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Μια μεταβίβαση που βάσει του νόμου είναι υποχρεωτικό να αναγραφεί στο τελικό πόθεν έσχες, πράγμα που δεν έγινε.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button