Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Χωρίς κατηγορία

Νέα τροπή στο θρίλερ με τον 17χρονο στην συμπλοκή ανοικτά της Σύμης – Από πυροβόλο όπλο τα αίτια του θανάτου και όχι από ασφυξία

Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ που εξελίχθηκε σήμερα το μεσημέρι ανοικτά της Σύμης στη θέση Άγιος Γεώργιος. Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ο θάνατος του 17χρονου (οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για 15χρονο) είχε προέλθει από πυροβολισμούς στη συνέχεια νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για θάνατο από ασφυξία στο αμπάρι του σκάφους.

Στη συνέχεια όμως και πάλι η υπόθεση για τις συνθήκες θανάτου άλλαξαν και τώρα επιστρέφει η αρχική εκδοχή ότι τελικά ο 17χρονος σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Έτσι από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου  λαθρομετανάστη που βρέθηκε, σήμερα το μεσημέρι, νεκρός μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε τουλάχιστον 60 με 70 λαθρομετανάστες  ανοιχτά της Σύμης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Υγείας Σύμης προς τον διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του Λ.Σ.  ο θάνατος του 17χρονου προήλθε όχι από ασφυξία, αλλά πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το περιστατικό σημειώθηκε όταν σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

Η θαλαμηγός που μετέφερε τους λαθρομετανάστες δεν υπάκουσε και άρχισε ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ακινητοποιηθεί.

Λιμενικοί επιβιβάστηκαν σε αυτήν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους διακινητές που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι από γκλοπ ένας Λιμενικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου ερευνώνται από το λιμενικό σώμα.

Οι τρείς διακινητές έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο λιμεναρχείο της Σύμης όπως και το σκάφος με τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες.

Πως έγινε η συμπλοκή

Όπως ανακοίνωσε το Λ.Σ. “Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης καταδίωξης του τουρκικού σκάφους και της προσπάθειας ακινητοποίησης του Θ/Γ από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και σκάφος της…  Λεττονικής συνοριοφυλακής της δύναμης FRONTEX, οι διακινητές προσπάθησαν επανειλημμένα να εμβολίσουν το Λεττονικό καταδιωκτικό σκάφος και να διαφύγουν επιστρέφοντας προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος, κατά δήλωσή του, διακινητής επιτέθηκε και τραυμάτισε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σύμης αφαιρώντας του προσωρινά το υπηρεσιακό όπλο.

Κατά τη συμπλοκή με τους διακινητές ερρίφθησαν πυρά πυροβόλου όπλου.

Στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπως ενημέρωσε προφορικώς ο Ιατρός τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αργυρίου Ιωάννη, ο θάνατος του 17χρονου αλλοδαπού υπηκόου προήλθε πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

Η σορός του 17χρονου διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Χρήστου Ζώη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, ήδη βρίσκεται στη Σύμη ο Περιφερειακός Διοικητής Νοτίου Αιγαίου του Λιμενικού Σ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button