Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Μονιμοποιούν με νόμο χιλιάδες συμβασιούχους σε δήμους και περιφέρειες

Χιλιάδες συμβασιούχοι που υπηρετούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου μονιμοποιούνται με τη βούλα του νόμου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost στο σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση στο δημόσιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή θα περιληφθεί  διάταξη σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα παραιτούνται από την άσκηση ένδικων μέσων (εφέσεις ή αναιρέσεις) για όσους συμβασιούχους που προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κερδίζουν στα Πρωτοδικεία την υπόθεσή τους.

Η παραίτηση του δημοσίου από τη χρήση ένδικων μέσων  θα οδηγεί αυτομάτως τη μετατροπή των συμβάσεων τους  σε αορίστου χρόνου. Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως θα αναφέρεται στη διάταξη νόμου, οι Δήμοι ή οι Περιφέρειες να αιτιολογούν την παραίτησή τους από την άσκηση ένδικων μέσων   καταθέτοντας εκθέσεις από τις οποίες να προκύπτει ότι υφίστανται κενά και επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό και ότι διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Μέχρι σήμερα με βάση τον νόμο για τον «Καλλικράτη» αλλά και τον νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο που είχε ψηφιστεί επί Υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη οι αιρετές διοικήσεις ήταν υποχρεωμένες να ασκούν εφέσεις ή αναιρέσεις στον Αρειο Πάγο υπέρ του δημοσίου για τις περιπτώσεις που συμβασιούχοι κέρδιζαν με αποφάσεις Πρωτοδικείων τις υποθέσεις τους (ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διατηρούν σχέση εξαρτημένης εργασίας) και έτσι παρέμεναν προσωρινά  στην εργασία τους.

Μάλιστα σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τις περιπτώσεις όπου οι αιρετές διοικήσεις Δήμων ή Περιφερειών δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από το νόμο  προβλέπονται ποινές και πειθαρχικές διώξεις σε όσα αιρετά μέλη διοικήσεων Δήμων και Περιφερειών αποφασίζουν διαφορετικά καθώς επίσης και ποινές καταλογισμού σε βάρος τους. Ωστόσο οι νόμοι αυτοί σε ελάχιστες περιπτώσεις Δήμων η Περιφερειών εφαρμόστηκαν. Αρκετοί δήμοι όπως οι Δήμοι Αθηναίων,Θεσσαλονίκης ,και πλήθος επαρχιακών Δήμων αλλά και η Περιφέρεια Αττικής παρανόμησαν και με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων (με την έγκριση σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων) δεν ασκούσαν εφέσεις στα Δικαστήρια κατά Πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν εκατοντάδες συμβασιούχους με αποτέλεσμα οι συμβάσεις τους από έργου η ορισμένου χρόνου να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Αγιορείτικο σαρακοστιανό παστίτσιο με μπεσαμέλ έκπληξη!
 • Περιβάλλον – Φθίνει η «χορωδία» της φύσης
 • Το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Κορινθίων στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο
 • Νέα τεχνολογία θα μετατρέπει ολόκληρο το παρμπρίζ σε οθόνη
 • Θανάσης Δρίτσας – προδημοσίευση – Η πανδημία «γεννά» έναν άλλον άνθρωπο
 • Κορωνοϊός – Νέος αλγόριθμος προβλέπει με ακρίβεια άνω του 90% ποιοι ασθενείς θα χρειαστούν ΜΕΘ
 • Η Γη θα αποκτήσει δακτύλιο σαν του Κρόνου αλλά θα είναι από… σκουπίδια
 • Black Friday – Πώς να αποφύγετε τις παγίδες για να ψωνίσετε online με ασφάλεια
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *