Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

«ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ»: ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
Κινητήριος δύναμη, άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο και κόπο, για να δημιουργήσουν εστίες πολιτισμού, σε κοινωνίες όπως του Δήμου μας. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Λέσχη Φίλων Θεάτρου »Έκφραση» υπάρχει εδώ και χρόνια στο Λουτράκι. Με τα μέσα που διαθέτει, αναδεικνύεται σε φάρο έκφρασης και πομπό επικοινωνίας, με τα μηνύματα που στέλνει, μέσω των έργων που παρουσιάζει και των φιλολογικών βραδιών που διοργανώνει. 
Χρήστος Παντελέου (Κύριος Κοστ)
Μιχάλης Μούτσος (Λεγκέρς)
Ψυχή της Λέσχης ο κ. Αγαμέμνων Χαρίτων, ο οποίος εμπνέει τόσο όσο για να αποκαλείται ΄΄δάσκαλος΄΄ και για να προσελκύει, συνεχώς, καινούργια πρόσωπα, ως ηθοποιούς, αξιοθαύμαστα ταλέντα, που είναι φορείς της ιδίας φιλοσοφίας με τον κ. Χαρίτωνα. Γιατί η επιλογή της ενασχόλησης με το ερασιτεχνικό θέατρο που, πολλές φορές, ξεπερνά και το επαγγελματικό, είναι τρόπος ζωής, με συγκεκριμένα θετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
Αυτή την περίοδο και μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2015, η Λέσχη παρουσιάζει το έργο του Γερμανού Θεατρικού συγγραφέα Γκέοργκ Κάιζερ (Georg Kaiser), »Μια μέρα το Φθινόπωρο». 
Διακρίνεται ο Τάσος Ρούκης (Ανθυπολοχαγός Ζαν Μαρκ Μαριέν)
Λένα Αλεβίζου και Βιβή Χαραλάμπους συνομιλούν με το κοινό μετά το πέρας της παράστασης
Ένα, στην κυριολεξία, ερωτικό θρίλερ που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, τόσο με την πλοκή του όσο και με την ερμηνεία των προσώπων-ηθοποιών. Ένα έργο που προβληματίζει στο τέλος του, για την ιδέα της αγάπης, αλλά και για τον εννοιολογικό υποκειμενικό προσδιορισμό της, μέσω της φανταστικής εκπλήρωσής της, με μέσα που δεν θεωρούνται αποδεκτά, από τον ευρύτερο κοινωνικό κώδικα αξιών της εποχής εκείνης, όπως και σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγαμέμνονα Χαρίτωνα, »Το ερωτικό αυτό θρίλερ του Γκέοργκ Κάιζερ, συνδυάζει το κοινωνικό μελόδραμα, την ειρωνική κωμωδία και το αστυνομικό ρομάντζο, που διερευνά τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, τη ζωογόνο δύναμη του έρωτα και τις καταστροφικές συνέπειες της αυθυποβολής.»

H αίθουσα Θεάτρου »Μιλτιάδη Τσαμαλή»
Αρμόζουν συγχαρητήρια σε όλους της συντελεστές της παράστασης. Ένα δύσκολο θεατρικό έργο, με ιδιαίτερους ρόλους, αποδίδεται θαυμάσια από τα πρόσωπα, με επαγγελματική συνέπεια, αν και ερασιτέχνες, χωρίς να υστερούν σε τίποτα από έναν καταξιωμένο θίασο. 
Αξίζει να γίνουμε όλοι κοινωνοί της θεατρικής αυτής παράστασης, η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί στα εργαλεία σμίλευσης της νοοτροπίας, αλλά και της ιδεοληψίας του ανθρώπου.

Διαβάστε Περισσότερα

 • Λαογραφικό Περαχώρας: Εσπερίδα με θέμα Μεταβυζαντινοί ναοί Ι . Ν Αγίου Αθανασίου Πίσια Κορινθίας 2021 (2 βίντεο & φώτο)
 • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Λουτράκι
 • Αλλάζουμε ΜΑΖΙ: Σε ενημερωτική εκδήλωση με Φώφη Γεννηματά για τη φωτιά στο Σχίνο
 • «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Όμως, ένας Δήμαρχος Γκιώνης φέρνει την καταστροφή»
 • Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από την οδό Αιγαίου.
 • Περαχώρα: Θεματική εικαστική έκθεση
 • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *