Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Μια γιαγιά 104 χρονών «βομβαρδίζει» την πόλη της με πολύχρωμα πλεκτά(εικόνες- video)

Όταν κάποιος σκέφτεται γιαγιάδες να πλέκουν, συνήθως τις φαντάζεται να πλέκουν πουλόβερ για τα εγγόνια τους ή κουβερτούλες για κούνιες μωρών. Αυτή η γιαγιά όμως, η οποία είναι 104 χρονών παρακαλώ, ανήκει σε μια ομάδα της οποίας τα μέλη χρησιμοποιούν το ταλέντο τους στο πλέξιμο και το κέντημα για να δώσουν χρώμα και λίγη χαρά σε μια ολόκληρη κοινότητα.

Η Grace Brett ανήκει σε μια ομάδα «yarn bombers» οι οποίοι επιλέγουν τους δρόμους για να εκθέσουν τα έργα τους (είχαμε δει κάτι παρόμοιο και στην Αθήνα, αν και για μικρό χρονικό διάστημα). Στο πλαίσιο ενός εβδομαδιαίου φεστιβάλ τεχνών της Σκωτίας, η Brett και η ομάδα της, οι Souter Stormers, έπλεξαν και κέντησαν δεκάδες κομμάτια, τα οποία και εξέθεσαν σε όλη την πόλη. Ανάμεσα σε αυτά ήταν ένα κάλυμμα για παγκάκι, ένα κάλυμμα για ένα κλασικό βρετανικό τηλεφωνικό θάλαμο και διάφορα άλλα κρεμαστά στολίδια που έντυσαν την πόλη με χρωματιστές μάλλινες πλεξούδες.

«Μου άρεσε που είδα τη δουλειά μου να παρουσιάζεται μαζί με τις δουλειές των άλλων και πιστεύω πως έκαναν την πόλη να φαίνεται υπέροχη», είπε η Brett στο SWNS. «Πιστεύω πως ήταν μια εξαιρετική ιδέα για να διακοσμήσουμε την πόλη και μου άρεσε που συμπεριέλαβαν και το πλεκτό μου».

Η Brett είπε πως έμαθε κέντημα και πλέξιμο κατά την εφηβική της ηλικία και απολαμβάνει να τα εξασκεί έκτοτε, δημιουργώντας καλύμματα κρεβατιών για τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Δεν είναι όμως μόνο η Brett που χρησιμοποίησε το ταλέντο της για καλό σκοπό. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά μάθαμε πως ο γηραιότερος άντρας της Αυστραλίας, ο οποίος έχει πατήσει τα 109, περνά το χρόνο του πλέκοντας μικροσκοπικά πουλόβερ για μικρούς πιγκουίνους που έχουν εκτεθεί σε πετρελαιοκηλίδες.

Δείτε παρακάτω τις τρομερές φωτογραφίες από το σκωτσέζικο «yarn boming» που συμμετείχε η Brett και η ομάδα της.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Γη θα αποκτήσει δακτύλιο σαν του Κρόνου αλλά θα είναι από… σκουπίδια
 • Black Friday – Πώς να αποφύγετε τις παγίδες για να ψωνίσετε online με ασφάλεια
 • Εικόνα για τον covid με βάση την ορθόδοξη βυζαντινή παράδοση, στο παρεκκλήσι της Αγίας Κορώνας στο Μόναχο
 • Τα χρηστήρια πινάκια της Δωδώνης υποψήφια για εγγραφή στο πρόγραμμα της UNESCO «Μνήμη του Κόσμου»
 • ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
 • Η Vodafone και ο «Δημόκριτος» ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους με ψηφιακή καινοτομία αιχμής, made in Greece!
 • Εθνικό Αστεροσκοπείο: Αυξάνεται σταδιακά η ηλιακή ακτινοβολία που φτάνει στο έδαφος
 • Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *