Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Β. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 47η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων της πατρίδας μας, αλλά και παγκόσμια, σηματοδοτώντας τον διαρκή αγώνα για ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Η 17η Νοέμβρη, ασφαλώς, δεν εξαντλείται σ΄ έναν επετειακό εορτασμό. Αντιθέτως, εμπνέει διαχρονικά, εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και τη νικηφόρα προοπτική των μαζικών συλλογικών αγώνων.
Φοιτητές, νεολαία και εργαζόμενοι, αψηφώντας τη δαμόκλεια σπάθη της δικτατορίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξεγέρθηκαν, βροντοφωνάζοντας «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», για να διεκδικήσουν δυναμικά, τα ανώτερα ιδανικά της Δημοκρατίας για ένα καλύτερο αύριο.
«Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», τρεις απλές λέξεις, που φαντάζουν αυτονόητες, κατάφεραν να λειτουργήσουν ως φωτεινά ορόσημα και να συμπυκνώσουν τα πανανθρώπινα αιτήματα, τα οποία, έχει ανάγκη μια κοινωνία για να μπορεί να προοδεύει, οπλίζοντας με θάρρος και τόλμη τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ο αγώνας για τις αξίες και για τις διαχρονικές έννοιες του συνθήματος της 17ης Νοέμβρη παραμένει άοκνος και αέναος οδηγός στην κοινή προσπάθεια για προκοπή και ευημερία, συνεχίζοντας να μας διδάσκει και να μας εμπνέει. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, κάτω από τις άκρως δυσμενείς κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που ζούμε, μας υπενθυμίζει ότι τίποτα, από όσα έχουν κερδηθεί με κόπο και ανθρώπινες θυσίες, δεν πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένο.
Αν και οι νεότερες γενιές, στην καθημερινότητά τους, βιώνουν διαφορετικά δεδομένα από εκείνα της γενιάς του Πολυτεχνείου, δεν πρέπει να ξεχνούν τους στίχους του ποιητή: «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου καλύτερη, όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, όσο μπορείς. Μην την εξευτελίζεις»…Κωνσταντίνος Καβάφης.
Ιωάννης Β. Καραπανάγος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
«αλλάzουμε ΜΑΖΙ»

Διαβάστε Περισσότερα

 • Ε.Ε.Σταυρός ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ – Διανομή τροφίμων σε ασθενείς οικονομικά οικογένειες (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
 • Συνεργασία του Περιφερειάρχη για θέματα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
 • Περαχώρα: Εθελοντές εν δράσει
 • ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)
 • Αποκλειστικό: Συνάντηση Γκιώνη-Νίκα τη Δευτέρα. Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου
 • Κωστής Ζερβός: «ΟΣΕΤΥΠ, Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο και Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους»
 • Παραίτηση του Χρήστου Τζοάνου
 • Λουτράκι:Πλήρη ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου.
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com