Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Μαρινάκης παίρνει Mega, Κοντομηνάς/Alpha με Καλογρίτσα

Οι δύο νέοι «παίκτες» στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι, Βαγγέλης Μαρινάκης και Χρήστος Καλογρίτσας γνωρίζουν καλά ότι ξεκινούν από μειονεκτική θέση την επιχειρηματική τους προσπάθεια στον χώρο της τηλεόρασης. Σε αντίθεση με τους «παλιούς» Αλαφούζο και Κυριακού δεν διαθέτουν τηλεοπτικό σταθμό και τις υποδομές του, κάτι που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να δαπανήσουν ένα σημαντικό ποσό, προκειμένου να στήσουν από την αρχή το τηλεοπτικό τους κανάλι. Το εν λόγω εγχείρημα είναι δαπανηρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το αντίτιμο για την τηλεοπτική άδεια έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα και οι δύο επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Γι΄ αυτό Μαρινάκης και Καλογρίτσας έχουν βάλει σε εφαρμογή το plan B, που προβλέπει συμφωνίες με ήδη υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Mega, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας στοχεύει σε συνεργασία με τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Alpha.

O Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με μετόχους του Mega και συζητάει το ενδεχόμενο αγοράς της υλικοτεχνικής υποδομής του καναλιού, που ανήκει στην εταιρία «Τηλέτυπος». Το deal που επεξεργάζεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, δεν αφορά την εξ΄ ολοκλήρου αγορά του Mega, γιατί μαζί θα «κληρονομούσε» και τα χρέη της «Τηλέτυπος», αλλά μόνο την υλικοτεχνική υποδομή. Δεν αποκλείεται βέβαια και το ενδεχόμενο το deal που βρίσκεται υπό συζήτηση, να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή κάποιων μετόχων του Mega στη νέα επιχειρηματική προσπάθεια ή ακόμα να εμπεριέχει προβλέψεις για την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού

Οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη εκτιμούν, ότι μέσω αυτού του deal, το επιχειρηματικό σχήμα «Alter Ego» θα αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων στο τηλεοπτικά δρώμενα και παράλληλα θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να αποσβέσει τα χρήματα (73,9 εκατομμύρια ευρώ) που δαπάνησε για να εξασφαλίσει μια τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Επισημαίνουν παράλληλα ότι το Mega αποτελεί μια σίγουρη επένδυση, καθώς διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, την τεχνογνωσία αλλά και το brand name και για αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Σε ότι αφορά στον Χρήστο Καλογρίτσα, εκτιμά με την σειρά του ότι η εξ’ αρχής δόμηση και στελέχωση ενός τηλεοπτικού σταθμού, είναι ιδιαιτέρως δαπανηρή και αναζητά «συμμαχίες» και συνεργασίες στο ευρύτερο τηλεοπτικό πεδίο. Πρώτη επιλογή για επένδυση φαίνεται πως είναι ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, με τον οποίο έχουν γίνει επαφές και έχει προκύψει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η επικοινωνία των δύο πλευρών γίνεται σε καθημερινή βάση, καθώς αμφότερες δείχνουν ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του deal, που θα διατηρήσει τον Alpha εντός του τηλεοπτικού χάρτη.

Θεματικό κανάλι το Star

Σε ότι αφορά στο έτερο μέχρι πρότινος κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, το Star, ακολουθεί το δικό του «μονοπάτι». Η ιδιοκτήτρια οικογένεια Βαρδινογιάννη φέρεται να έχει πάρει την απόφαση μετατροπής του καναλιού από ενημερωτικό σε θεματικό, με απώτερο στόχο να μειώσει δραστικά το «μπάτζετ» και τα λειτουργικά έξοδα. Το Star αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα ψυχαγωγίας, με έμφαση το λάιφ στάιλ και την μουσική, εγκαταλείποντας οριστικά και αμετάκλητα την ενημερωτική του διάσταση.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Γιατί πρέπει να τρώμε πιο συχνά κάρυ
 • Πεντάγωνο: «Έσπασε» 50 χρόνια σιωπής και παρουσίασε δύο νέα βίντεο για την ύπαρξη UFO και ΑΤΙΑ
 • Τριγυρίζουμε στις πιο παράξενες πόλεις του κόσμου
 • Το περιβάλλον ως «γλύπτης» κρυστάλλων
 • Κύτταρα «αναγέννησαν» την καρδιά μετά από καρδιακό επεισόδιο
 • Αυτοκίνητο: Γιατί η ΕΕ στρέφει το ενδιαφέρον της στο υδρογόνο ως καθαρό καύσιμο
 • Ο Άρης ήταν υγρός μέχρι πρόσφατα
 • Η αποχή από τα social media μάς φτιάχνει τη διάθεση – Αποκαλυπτική μελέτη
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *