Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Μάθημα αγάπης στην Κίνα: Αδερφάκια έδωσαν δέρμα του κεφαλιού τους για να σώσουν τον μπαμπά τους (φωτογραφίες)

Μάθημα αγάπης στην Κίνα: Αδερφάκια έδωσαν δέρμα του κεφαλιού τους για να σώσουν τον μπαμπά τους (φωτογραφίες)

Μάθημα τόλμης και γενναιότητας παρέδωσαν δύο μικρά παιδιά από την Κίνα. Σε μια απόλυτη ένδειξη αγάπης, αποφάσισαν να δωρίσουν το δέρμα από το κεφάλι τους στον τραυματία πατέρα τους.

Ο πατέρας των δύο μικρών ηρώων, υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα στην μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος του, αφού χτυπήθηκε από ρεύμα πολύ μεγάλης τάσης. Η ανάγκη για μεταμόσχευση δέρματος ήταν άμεση, αφού σε διαφορετική περίπτωση η ζωή του 30χρονου άνδρα θα έμπαινε σε μεγάλο κίνδυνο.

Το κόστος από τους λογαριασμούς στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο άτυχος άνδρας έφτασε σε υπέρογκα ποσά, με την γυναίκα του να αγωνίζεται σκληρά ώστε να τα βγάλει πέρα. Οι γιατροί του νοσοκομείου της πρότειναν μια άλλη λύση. Να βρει συγγενείς που να διατίθενται να δωρίσουν το μόσχευμα, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος της επέμβασης.

Η γυναίκα του Wang Xiyong αμέσως προθυμοποιήθηκε να δωρίσει το δέρμα της, όμως οι γιατροί της τόνισαν πως θα ήταν πολύ καλύτερο ο δωρητής να είναι εξ αίματος συγγενής του 30χρονου. Ο χρόνος πίεζε, η αγωνία αυξανόταν και η γυναίκα του Xiyong μίλησε για την δύσκολη κατάσταση στον 8χρονο γιο της, για να βρει έναν… μικρό ήρωα στο πρόσωπο του.

Το 8χρονο παιδί μόλις έμαθε πως χρειάζεται κάποιος συγγενής να δωρίσει δέρμα, δήλωσε διατεθειμένος να υποστεί την επώδυνη επέμβαση, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει τον πατέρα του. Η 6χρονη αδερφή του, ακούγοντας την συζήτηση, χωρίς δισταγμό εξέφρασε με την σειρά της την επιθυμία της να βοηθήσει.

Τα δύο γενναία παιδιά μπήκαν στο χειρουργείο, τους αφαιρέθηκε το δέρμα από το κεφάλι και με αυτόν τον τρόπο βοήθησαν τον πατέρα τους να αναρρώσει ασφαλέστερα και γρηγορότερα. Μετά από μια επίπονη εβδομάδα, το δέρμα στο κεφάλι των δύο παιδιών επανήλθε.

Η επέμβαση του Wang Xiyong ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλέον η οικογένεια γύρισε στους κανονικούς της ρυθμούς. Η μόνη διαφορά είναι πως πλέον τα δύο νεότερα μέλη της έχουν αποκτήσει… διεθνή φήμη για την τόλμη τους αλλά και για την αγάπη τους για τον πατέρα τους.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button