Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Βέλη παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για έλλειμμα δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Θέματα δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και φασιστικών συμπεριφορών κατήγγειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Οκτωβρίου 2020, τόσο ο επικεφαλής της Παράταξης “Ώρα για Δράση” Δημήτριος Βασιλείου όσο και ο επικεφαλής της Παράταξης “αλλάzουμε ΜΑΖΙ” Ιωάννης Καραπανάγος.

 

Αρχικά ο κ. Βασιλείου λαμβάνοντας ως αφορμή τα σχόλια που ακούστηκαν στην αίθουσα σχετικά με τη νίκη κατά του φασισμού, λόγω της καταδικαστικής απόφασης της δικαιοσύνης για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, είπε ότι η παράταξη που διοικεί τον Δήμο έχει επιβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα είδους φασισμού καθώς αρνείται να υλοποιήσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ως παράδειγμα την απόφαση που ελήφθη το καλοκαίρι για την δημιουργία ενός γηπέδου 7 Χ 7 στην Περαχώρα και η Δημοτική Αρχή αρνείται να την υλοποιήσει και ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο.

 

Ο κ. Καραπανάγος λαμβάνοντας τον λόγο κατήγγειλε για εμπαιγμό και παρελκυστική τακτική τον τρόπο που χειρίζεται ο Δήμαρχος το ζήτημα των εργαζομένων του SPA ζητώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της μετακίνησής τους στον Δήμο. Εν συνεχεία έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή, θεσμική ανατροπή και θεσμικό πραξικόπημα από την Δημοτική Αρχή, έστω και ακούσια, όταν ανακαλεί, παραβιάζει, δεν σέβεται και δεν εφαρμόζει τις  αποφάσεις του ανώτατου οργάνου λειτουργίας του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του ζήτησε να εφαρμόζει όπως προβλέπεται τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου.

Επίσης σε δευτερολογία του ο κ. Καραπανάγος αναφέρθηκε στις διαχρονικές παλινωδίες του Δημάρχου για το θέμα της μετατροπής της κοινοπραξίας, ενώ αναφερόμενος στο Casino χαρακτήρισε την πρόταση του ομίλου Comer απαράδεκτη και είπε ότι οι εκπρόσωποι των νέων επενδυτών πρέπει να γνωρίζουν ότι ως Δήμος δεν τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη γιατί δεν ζητήσαμε ελεημοσύνη και οι Δημότες δεν είναι επαίτες. Δεν τους καλέσαμε να μας σώσουν, επενδυτές και αγοραστές των μετοχών είναι και γνωρίζουν ως επιχειρηματίες εκ των προτέρων τα ρίσκα και τις δεσμεύσεις που παίρνουν σε κάθε τους ενέργεια.

 

Προς το τέλος της συνεδρίασης συζητήθηκε η πρόταση που κατέθεσε η κα Πρωτοπαππά και συμπληρώθηκε από τον κ. Ζερβό για διεκδίκηση των οφειλών της Club Hotel προς την Τουριστική Α.Ε. σύμφωνα με την οποία τους παρέχεται διορία 30 ημερών για τακτοποίηση τους. Απόφαση προς το παρόν δεν ελήφθη λόγω ισοψηφίας στην ψηφοφορίας (10 υπέρ και 10 κατά). Αναμένεται να διευκρινιστεί σε ποιόν ανήκει η διπλή ψήφος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (Θυμής ή  Π.Πέτρου) καθώς κατά την ώρα της ψηφοφορίας προέδρευε ο κ. Πέτρου.

Πηγή: agioi theodoroi blog

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button