Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Λουτράκι : 4η ανασκαφική έρευνα στη Ρωμαϊκή Έπαυλη στην Κατουνίστρα -video

Επιμέλεια -Ρεπορτάζ Γιάννης Αικατερίνης

Πηγή Perahora.gr

Η ιστορία της αρχαίας Ρωμαϊκής Έπαυλης στην Κατουνίστρα έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Ρωμαϊκή αυτή έπαυλη με τα εντυπωσιακά λουτρά που σώζονται ακόμα και σήμερα, τα ψηφιδωτά , τα χρώματα και τα ξεχωριστά ευρήματα που έχουν έρθει στα χέρια των αρχαιολόγων έως τώρα μαρτυρούν μια από τις ποιο ενδιαφέρουσες  ανασκαφές στον Ελλαδικό Χώρο.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται με φυσικά αμείωτο ενδιαφέρον και οι προοπτικές για μια καλύτερη μεταχείριση του αρχαίου αυτού χώρου θα ήταν μια ευχάριστη προοπτική για την καλύτερη αξιολόγηση του με κύριο αποδέκτη το δήμο Λουτρακίου . Μια συντονισμένη προσπάθεια από τους φορείς και το δήμο για τη μελέτη και την ανάδειξη της έπαυλης που θα σηματοδοτούσε την αρχή ενός σπουδαίου έργου με πολλαπλά οφέλη και θα ανέβαζε κατά πολύ την επισκεψιμότητα στο Λουτράκι και θαεπιβεβαίωνε την διαχρονικότητά του. Μια οριοθέτηση και μια περίφραξη του

χώρου σαν πρώτα μέτρα θα ήταν πολύ χρήσιμη, για αρχή βέβαια, εκδοχή και άμεσα ο χώρος αυτός αλλά και η γύρω περιοχή θα ανέβαζε στα ύψη την σπουδαιότητά του. Τώρα παρά τις προσπάθειες που γίνονται και τα ευρήματα που συλλέγουν οι αρχαιολόγοι όλα πάνε χαμένα και θα καταχωνιάζονται στο μουσείο στα Ίσθμια μέχρι να αποφασίσουν οι αρμόδιοι μετά από τρακόσια και βάλε χρόνια να μας τα παρουσιάσουν προφανώς σε κάποιο υπολογιστή με την λεζάντα ότι βρέθηκαν κάπου στο Λουτράκι σε ένα σημείο που θα έχει ισοπεδωθεί γιατί η ανασκαφική έρευνα τελείωσε και γιατί κάποιοι Δήμαρχοι αδιαφόρησαν για την πόλη τους η η ιστορία της πόλη τους που έζησαν και γεννηθήκαν γι αυτούς δεν υπήρξε ποτέ!

Ήδη οι νεότεροι δήμαρχοι που πέρασαν πέρα από κάτι ψηλοβοήθειες για το συγκεκριμένο θέμα και ενώ ήταν γνώστες δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ! Το να αγαπάς τον τόπο σου είναι σαν να αγαπάς την μάνα που σε γέννησε. Το Μουσείο της Περαχώρας ….. αυτό είναι άλλη ΙΣΤΟΡΙΑ…..

 


Διαβάστε Περισσότερα

 • Προειδοποίηση από Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου
 • Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Λουτρακίου και την Τρίτη 25.01.2022
 • Χιονόπτωση και εντός του Λουτρακίου…
 • Κλειστά τα σχολεία σήμερα στον Δήμο Λουτρακίου
 • Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ του Ποσειδώνα Λουτρακίου…
 • Ξεκίνησε πριν από λίγο η χιονόπτωση στο Λουτράκι! 
 • Την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο του Σπύρου Ράτη επαναδιατύπωσε για ακόμα μία φορά ο Δημήτρης Καραπατάς…
 • Συνεχίζεται η απογραφή πληθυσμού και ηλεκτρονικά
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *