Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Λουτράκι : 4η ανασκαφική έρευνα στη Ρωμαϊκή Έπαυλη στην Κατουνίστρα -video

Επιμέλεια -Ρεπορτάζ Γιάννης Αικατερίνης

Πηγή Perahora.gr

Η ιστορία της αρχαίας Ρωμαϊκής Έπαυλης στην Κατουνίστρα έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Ρωμαϊκή αυτή έπαυλη με τα εντυπωσιακά λουτρά που σώζονται ακόμα και σήμερα, τα ψηφιδωτά , τα χρώματα και τα ξεχωριστά ευρήματα που έχουν έρθει στα χέρια των αρχαιολόγων έως τώρα μαρτυρούν μια από τις ποιο ενδιαφέρουσες  ανασκαφές στον Ελλαδικό Χώρο.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται με φυσικά αμείωτο ενδιαφέρον και οι προοπτικές για μια καλύτερη μεταχείριση του αρχαίου αυτού χώρου θα ήταν μια ευχάριστη προοπτική για την καλύτερη αξιολόγηση του με κύριο αποδέκτη το δήμο Λουτρακίου . Μια συντονισμένη προσπάθεια από τους φορείς και το δήμο για τη μελέτη και την ανάδειξη της έπαυλης που θα σηματοδοτούσε την αρχή ενός σπουδαίου έργου με πολλαπλά οφέλη και θα ανέβαζε κατά πολύ την επισκεψιμότητα στο Λουτράκι και θαεπιβεβαίωνε την διαχρονικότητά του. Μια οριοθέτηση και μια περίφραξη του

χώρου σαν πρώτα μέτρα θα ήταν πολύ χρήσιμη, για αρχή βέβαια, εκδοχή και άμεσα ο χώρος αυτός αλλά και η γύρω περιοχή θα ανέβαζε στα ύψη την σπουδαιότητά του. Τώρα παρά τις προσπάθειες που γίνονται και τα ευρήματα που συλλέγουν οι αρχαιολόγοι όλα πάνε χαμένα και θα καταχωνιάζονται στο μουσείο στα Ίσθμια μέχρι να αποφασίσουν οι αρμόδιοι μετά από τρακόσια και βάλε χρόνια να μας τα παρουσιάσουν προφανώς σε κάποιο υπολογιστή με την λεζάντα ότι βρέθηκαν κάπου στο Λουτράκι σε ένα σημείο που θα έχει ισοπεδωθεί γιατί η ανασκαφική έρευνα τελείωσε και γιατί κάποιοι Δήμαρχοι αδιαφόρησαν για την πόλη τους η η ιστορία της πόλη τους που έζησαν και γεννηθήκαν γι αυτούς δεν υπήρξε ποτέ!

Ήδη οι νεότεροι δήμαρχοι που πέρασαν πέρα από κάτι ψηλοβοήθειες για το συγκεκριμένο θέμα και ενώ ήταν γνώστες δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ! Το να αγαπάς τον τόπο σου είναι σαν να αγαπάς την μάνα που σε γέννησε. Το Μουσείο της Περαχώρας ….. αυτό είναι άλλη ΙΣΤΟΡΙΑ…..

 


Διαβάστε Περισσότερα

 • Λουτράκι:Μια καινούρια μεγάλη εργολαβία για την κατασκευή αγροτικής οδοποιίας ξεκίνησε στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
 • Κοινό Δελτίο Τύπου Λογοθέτη – Βασιλείου: «Ο Δήμαρχος θέλει την Α.Ε. για να εξυπηρετήσει δεσμεύσεις»
 • Δημήτρης Βασιλείου: «Ακαταλαβίστικο κατεβατό οι προτάσεις Γκιώνη που θύμισε πρακτικές Γκαίμπελς»
 • Μαρία Πρωτοπαππά: Πολιτική χωρίς αρχές και κανόνες
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συνδυασμού ΄΄αλλάzουμε ΜΑΖΙ΄΄
 • Μαρία Πρωτοπαππά:`Εχω ανεχτει τα παντα….Θα τα έκαναν αυτά στις γυναίκες τους;`
 • Απίστευτο! Αφήνουν χωρίς ταχυδρόμο το μισό Λουτράκι, την Περαχώρα και το Σχίνο
 • Ίβυκος: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com