Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Λευκός Οίκος και Ζούκερμπεργκ καλούν τον 14χρονο που συνελήφθη για αυτοσχέδιο ρολόι

Ο 14χρονος Αχμέντ Μοχάμεντ δεν πιστεύει όσα βιώνει τα τελευταία 24ωρα. Σαν σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, ο μουσουλμάνος μαθητής από το Τέξας βρέθηκε από το… κρατητήριο και την κατηγορία του… ύποπτου τρομοκράτη, να χαίρει της παγκόσμιας αναγνώρισης και να δέχεται προσκλήσεις από τον Λευκό Οίκο και προσωπικά τον Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον, τη NASA και όχι μόνο!

Ο 14χρονος μαθητής έγινε διάσημος μέσα σε λίγες ώρες, γεγονός που του άνοιξε πόρτες και προοπτικές, που ούτε καν είχε φανταστεί μέχρι πριν λίγο. Τόσο η Google, όσο και το Twitter, απηύθυναν πρόσκληση για συνεργασία στον εφευρέτη έφηβο, ενώ και ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ έστειλε ανοικτή πρόσκληση στον Αχμέντ να τον συναντήσει στις εγκαταστάσεις του δικτύου!

Η ιστορία ξεκίνησε ως εξής. Ο Αχμέντ Μοχάμεντ κατασκεύασε έναν μηχανισμό, τον οποίο παρουσίασε στον δάσκαλο μηχανικής στο σχολείο του. Όταν βρέθηκε στο μάθημα αγγλικών, η δασκάλα αντιλήφθηκε τον χαρακτηριστικό θόρυβο που κάνει το ρολόι και ζήτησε από τον 14χρονο να της δείξει τί είναι αυτό.

Όταν αντίκρισε τον μηχανισμό, πίστεψε ότι είναι… αυτοσχέδια βόμβα και υπέθεσε πως ένας ακόμη μουσουλμάνος ετοιμάζει βομβιστική επίθεση! Ο Αχμέντ κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή, όπου τον περίμεναν πέντε αστυνομικοί. Οι τελευταίο του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα για τα περαιτέρω. Ο νεαρός μαθητής προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι δεν είναι βόμβα, αλλά… ποιος τον άκουγε εκείνη τη στιγμή; Ο άνθρωπος πιστεύει αυτό που θέλει να πιστέψει. Κάποια στιγμή λύθηκε η παρεξήγηση, αλλά η ιστορία είχε διαρρεύσει στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία έδωσαν άλλη διάσταση.

Ο Αχμέντ μίλησε στην τηλεόραση, περιέγραψε την περιπέτειά του και η ιστορία πήρε τον δρόμο της. Από το κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος στο Τέξας, βρέθηκε να απολαμβάνει της παγκόσμιας αναγνώρισης και να έχει ανοικτές προσκλήσεις από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, να παρουσιάσει την εφεύρεσή του, καθώς και από τα μεγαλύτερα social media στον πλανήτη, προκειμένου να τον στηρίξουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Όπως όλα δείχνουν, το μέλλον του 14χρονου Αχμέντ Μοχάμεντ προδιαγράφεται λαμπρό. Όνειρό του ήταν και παραμένει να σπουδάσει στο MIT και να γίνει ένας σπουδαίος επιστήμονας, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη. Μέχρι πριν λίγα 24ωρα, το όνειρο φαινόταν μακρινό.

Μετά την περιπέτειά του όμως, το όνειρο πλησίασε αρκετά κοντά του. Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν πίστευα ότι θα τύχω τόσο μεγάλη στήριξης και αναγνώρισης, καθώς είμαι μουσουλμάνος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν πίστευα ότι θα ενδιαφερθεί κανείς για μένα».

Και όμως, στον κόσμο των μεγάλων αντιθέσεων και στις ΗΠΑ των μεγάλων ευκαιριών, μπορεί κάποιος να βρεθεί από τον πάτο στην κορυφή, μέσα σε μία νύχτα. Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο Μπαράκ Ομπάμα «πρέπει να ενθαρρύνουμε και άλλα παιδιά να ασχοληθούν με την επιστήμη, όπως εσύ Αχμέντ. Αυτό είναι που κάνει την Αμερική σπουδαία».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button