Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Κουτσούμπας: Το «έγκλημα» ήταν προσχεδιασμένο

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και ότι πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να κερδίσει χρόνο πριν τελικά προχωρήσει στα σχέδια «σφαγής εργαζομένων και συνταξιούχων», ενώ ξεκαθάρισε ότι το κομμουνιστικό κόμμα ουδέποτε θα συνηγορήσει σε τέτοιου είδους σχέδια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί την φτωχοποίηση των εργαζομένων μέσω του νέου ασφαλιστικού με χαμηλούς μισθούς και κοινωνικές απολάβες και μια ελάχιστη σύνταξη.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών και της ΕΕ και έχει στόχο η ασφάλιση να απολέσει τον δημόσιο χαρακτήρα και να γίνει προσωπικό ζήτημα του κάθε πολίτη» σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ο γ.γ. κατήγγειλε ότι μετά την αλλαγή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι, όταν το «όχι» του δημοψηφίσματος μετατράπηκε σε «ναι» το κυβερνών κόμμα επιχειρεί να διαμορφώσει ένα νέο δίπολο αυτό της «αριστεράς-δεξιάς».

Έκανε λόγο για επικοινωνιακή προκλητική φασαρία από την κυβέρνηση και κατήγγειλε ότι θα έρθει νέος γύρος μείωσης των συντάξεων για παλιούς και νέους συνταξιούχους.

Στάθηκε στο πλευρό των αγροτών καθώς είπε ότι το σχέδιο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού τους είναι ένα σύστημα άγριων μέτρων που θα εξαφανίσει τα χαμηλά και μεσαία αγροτικά κλιμάκια.


Διαβάστε Περισσότερα

 • ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΩΑΔΕΣ
 • Γουέντγουορθ Μίλερ: Διαγνώστηκε με αυτισμό λίγο πριν τα 50
 • Ένα ψυγείο-καταφύγιο για ασφαλή και αυτόνομη συντήρηση τροφίμων
 • Εκατοντάδες χημικά, πολλά στα καταναλωτικά προϊόντα, μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
 • «Ασυνήθιστα μεγάλος μετεωρίτης» φώτισε τον ουρανό στο νότιο τμήμα της Νορβηγίας
 • Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μας βοηθά να γνωρίσουμε το διάστημα
 • Ηράκλειο: Την κουβάλησε κολυμπώντας λιπόθυμη στην σπηλιά! Οι κρίσιμες στιγμές μετά την ανατροπή της βάρκας
 • Μουσούντα, η χορτόπιτα των Μεσογείων
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *