Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κορίτσια… «έφυγε» από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης

‘Έφυγε’ από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, σε ηλικία 80 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.

To WomenOnly επικοινώνησε με το Κωνσταντοπούλειο και όπως επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το νοσοκομείο, ο αγαπημένος ηθοποιός ταξίδεψε για τη γειτονιά των Αγγέλων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η σύζυγός του Μαίρη Μπάρκουλη είχε μιλήσει για τη μη αναστρέψιμη πορεία της υγείας του, ενώ ο αγαπημένος ηθοποιός είχε γιορτάσει τα τελευταία του γενέθλια στην εντατική.

Μπάρκουλης, το εξαιρετικό ταλέντο

Ο Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο.

Από τα εφηβικά του χρόνια συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με το θίασο των Σπύρου Μουσούρη – Κρινιώς Παπά, παράλληλα με τις θεατρικές σπουδές του στη Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”.

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)

Ηθοποιός του κινηματογράφου, του θέατρου και της τηλεόρασης. Υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Για χάρη του δημιουργήθηκε το θρυλικό σλόγκαν ‘Κορίτσια ο Μπάρκουλης!’ και η φωτογραφία του υπήρχε σε κάθε κοριτσίστικη σχολική τσάντα την δεκαετία του εξήντα.

Έπαιξε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως ‘Κοινωνία ώρα Μηδέν’ (1966) , ‘Κοντσέρτο για πολυβόλα’ (1967), ‘Όλγα Αγάπη μου’ (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως ‘ Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958), ‘Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα’ (1958), ‘Διακοπές στην Αίγινα’ (1958), ‘Η Μουσίτσα'(1959), ‘Μην είδατε τον Παναή’ (1962), ‘Το Δόλωμα’ (1964), ‘Τζένη Τζένη’ (1965), ‘Ησαΐα μη Χορεύεις’ (1969), ‘Μια τρελή τρελή σαραντάρα ‘(1970) και η ‘Θεία μου η χίπισσα’ (1970).

Ο ηθοποιός είπε όχι στο ρόλο του James Bond επειδή δεν γνώριζε καλά Αγγλικά.

Τα ναρκωτικά, τα προβλήματα υγείας και το τραγούδι

Εξαιρετική ήταν και η πορεία του στο θέατρο μέχρι το 1973, όταν μια υπόθεση με ναρκωτικά τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και το 1974 έφυγε στην Αμερική. Εκεί ασχολήθηκε με το τραγούδι και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1983, αφοσιώθηκε στο ποιοτικό θέατρο, ερμηνεύοντας με μοναδική ευαισθησία σπουδαίους ρόλους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ογδόντα.

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)

Προβλήματα υγείας όμως τον απομάκρυναν σχετικά νωρίς από το θέατρο,ενώ συνέχισε με σποραδικές εμφανίσεις στην τηλεόραση την δεκαετία του ενενήντα.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει αποκτήσει τρία παιδιά ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ζούσε με τη σύζυγό του Μαίρη και τον 15χρνο γιο τους Νικόλα.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Μέσα από το βιβλίο που φέρει τον τίτλο ‘Κορίτσια ο Μπάρκουλης’ ο Μπάρκουλης είχε εξομολογηθεί πως η μητέρα του τον έντυνε με φουστάνια, όταν έχασαν ξαφνική την μικρή του αδελφή.

‘Βίωσα πολύ μικρός τον αιφνίδιο θάνατο της αδερφής μου, σε ηλικία 6 μηνών, μέσα στο πλοίο, από τη Θάσο όπου υπηρετούσε ο πατέρας, προς τον Πειραιά όπου και μέναμε. Οι μεταμφιέσεις του φύλου μου γίνονταν με φορεματάκια της που η μητέρα μου αρνούταν πεισματικά να πετάξει. Το σημαντικό ήταν η ταύτιση με την χαμένη μου αδερφή και η ηδονική τάση της μάνας να μην δεχθεί την απώλεια’, τόνισε χαρακτηριστικά.

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)

Έντονη αναφορά στο εν λόγω βιβλίο έγινε και για τις σχέσεις του ηθοποιού με τις μεγάλες σταρ της εποχής Τζένη Καρέζη και Καίτη Γκρέη.

Κακή εντύπωση είχαν προκαλέσει και οι δηλώσεις του ηθοποιού για την ολέθρια σχέση του με συνάδελφό του.

‘Την έσπαγα στο ξύλο καθημερινά, κάτι που δεν είχα ξανακάνει σε άλλη γυναίκα. Είχε δικό της κρεβάτι στον Ερυθρό Σταυρό, πότε με σπασμένο χέρι και πότε με σπασμένο κεφάλι. Ερχόταν μπαταρισμένη και έβριζε μέχρι και τον πατέρα μου. Τελικά, τις ξανάτρωγε’.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button