Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Κλείνουν εμπορικά κέντρα καφέ, μπαρ, εστιατορίων, άλμα με 73 νέα κρούσματα

Έφτασαν τα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ 11 εξ αυτών παραμένουν «ορφανά». Νέα δραστικά μέτρα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας με κλείσιμο μπαρ, καφέ, εστιατορίων καθώς και των εμπορικών κέντρων.

Την εκτίναξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 190, με 73 νέα σήμερα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρας.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 36 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση ενώ προβληματισμό προκαλούν τα 11 «ορφανά» κρούσματα, εννέα εκ των οποίων στην Αττική. Πέντε συμπολίτες μας νοσούν σοβαρά, ενώ έχουν ολοκληρωθεί 3.700 εργαστηριακή έλεγχοι και 47 ασθενείς νοσηλεύονται.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι τα μέτρα περιορισμού επεκτείνονται για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά. “Σε διαφορετικές περιοχές της χώρας εμφανίζονται νέα κρούσματα, ενώ τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται”, υπογράμμισε.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, με ομόφωνη εισήγηση επεκτείνονται τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: κλείσουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός ντελίβερι και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Ανοικτά μένουν καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ καθώς και το λιανεμπόριο (φούρνοι κτλ).

πηγή: euro2day
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button