Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΚΑΤΟΥΝΙΣΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις, που οργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, υπό τον τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», τιμώντας τη μνήμη του Khalid al-Asaad και του Qassem Abdallh Yehya, που δολοφονήθηκαν, από ακραίους ισλαμιστές, στην Παλμύρα -Αρχαία Ρωμαϊκή πόλη- της Συρίας και επιτρέποντας σε επισκέπτες να ενημερωθούν, επί τόπου, για την πρόοδο των ανασκαφών στη Ρωμαϊκή Έπαυλη, στην Κατουνίστρα Λουτρακίου,σήμερα (21 Οκτωβρίου 2015).
Η Αρχαιολόγος κα Παναγιώτα Κασίμη, απευθυνόμενη στους επισκέπτες, αναφέρθηκε στο σκοπό του μικρού εορτασμού, όπως τον χαρακτήρισε, δηλαδή στην παρουσίαση του έργου της αρχαιολογίας, επικοινωνώντας με το ευρύ κοινό  και στο ρόλο της UNESCO σχετικά με την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, αλλά και την προστασία Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επίσης, τόνισε ότι »τα μνημεία μας είναι η αποτύπωση της ιστορίας μας». 

 

Στη συνέχεια η Διευθύντρια των ανασκαφών στη Ρωμαϊκή Έπαυλη της Κατουνίστρας, συνταξιούχος αρχαιολόγος κα Ζωή Ασλαματζίδου, παρουσίασε τη συστηματική ανασκαφική έρευνα, που διεξάγεται, αυτήν την περίοδο, στη Ρωμαϊκή Έπαυλη, αποκαλύπτοντας κάποια από τα μυστικά της, στους επισκέπτες. 

 

Σημειώνεται ότι σχετικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στις ανασκαφές της Κατουνίστρας έχει αναρτηθεί, στο παρόν ιστολόγιο, την 11η Οκτωβρίου 2015.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Λουτράκι:Μια καινούρια μεγάλη εργολαβία για την κατασκευή αγροτικής οδοποιίας ξεκίνησε στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
 • Κοινό Δελτίο Τύπου Λογοθέτη – Βασιλείου: «Ο Δήμαρχος θέλει την Α.Ε. για να εξυπηρετήσει δεσμεύσεις»
 • Δημήτρης Βασιλείου: «Ακαταλαβίστικο κατεβατό οι προτάσεις Γκιώνη που θύμισε πρακτικές Γκαίμπελς»
 • Μαρία Πρωτοπαππά: Πολιτική χωρίς αρχές και κανόνες
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συνδυασμού ΄΄αλλάzουμε ΜΑΖΙ΄΄
 • Μαρία Πρωτοπαππά:`Εχω ανεχτει τα παντα….Θα τα έκαναν αυτά στις γυναίκες τους;`
 • Απίστευτο! Αφήνουν χωρίς ταχυδρόμο το μισό Λουτράκι, την Περαχώρα και το Σχίνο
 • Ίβυκος: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com