Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΚΑΤΟΥΝΙΣΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις, που οργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, υπό τον τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», τιμώντας τη μνήμη του Khalid al-Asaad και του Qassem Abdallh Yehya, που δολοφονήθηκαν, από ακραίους ισλαμιστές, στην Παλμύρα -Αρχαία Ρωμαϊκή πόλη- της Συρίας και επιτρέποντας σε επισκέπτες να ενημερωθούν, επί τόπου, για την πρόοδο των ανασκαφών στη Ρωμαϊκή Έπαυλη, στην Κατουνίστρα Λουτρακίου,σήμερα (21 Οκτωβρίου 2015).
Η Αρχαιολόγος κα Παναγιώτα Κασίμη, απευθυνόμενη στους επισκέπτες, αναφέρθηκε στο σκοπό του μικρού εορτασμού, όπως τον χαρακτήρισε, δηλαδή στην παρουσίαση του έργου της αρχαιολογίας, επικοινωνώντας με το ευρύ κοινό  και στο ρόλο της UNESCO σχετικά με την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, αλλά και την προστασία Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επίσης, τόνισε ότι »τα μνημεία μας είναι η αποτύπωση της ιστορίας μας». 

 

Στη συνέχεια η Διευθύντρια των ανασκαφών στη Ρωμαϊκή Έπαυλη της Κατουνίστρας, συνταξιούχος αρχαιολόγος κα Ζωή Ασλαματζίδου, παρουσίασε τη συστηματική ανασκαφική έρευνα, που διεξάγεται, αυτήν την περίοδο, στη Ρωμαϊκή Έπαυλη, αποκαλύπτοντας κάποια από τα μυστικά της, στους επισκέπτες. 

 

Σημειώνεται ότι σχετικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στις ανασκαφές της Κατουνίστρας έχει αναρτηθεί, στο παρόν ιστολόγιο, την 11η Οκτωβρίου 2015.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Loutraki Festival, Δελτίο Τύπου 60 Χρόνια Φιλαρμονική Λουτρακίου
 • Λαογραφικό Περαχώρας: Εσπερίδα με θέμα Μεταβυζαντινοί ναοί Ι . Ν Αγίου Αθανασίου Πίσια Κορινθίας 2021 (2 βίντεο & φώτο)
 • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Λουτράκι
 • Αλλάζουμε ΜΑΖΙ: Σε ενημερωτική εκδήλωση με Φώφη Γεννηματά για τη φωτιά στο Σχίνο
 • «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Όμως, ένας Δήμαρχος Γκιώνης φέρνει την καταστροφή»
 • Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από την οδό Αιγαίου.
 • Περαχώρα: Θεματική εικαστική έκθεση
 • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *