Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Kατάσχεσαν 100.000.000 ευρώ και όλα τα ακίνητα γνωστού καναλάρχη

Είναι βαριά άρρωστος ο ιδιοκτήτης του ALPHA

Καταιγίδα διώξεων συγκλονίζει το σύστημα της διαπλοκής και οδηγεί εκατοντάδες μεγαλόσχημους παράγοντες στην πόρτα των ανακριτών

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ εισαγγελικών διώξεων για γιγαντιαία σκάνδαλα, συγκλονίζει επικίνδυνα το σύστημα της διαπλοκής και οδηγεί εκατοντάδες μεγαλόσχημους παράγοντες που μέχρι τώρα κυβερνούσαν τον τόπο από τα παρασκήνια και λήστευαν το δημόσιο χρήμα στην πόρτα του ανακριτή.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται συνωστισμός στα ανακριτικά γραφεία από εκδότες, τραπεζικά στελέχη, καναλάρχες, έμπορους όπλων και άλλους αστέρες της διαπλοκής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι εισαγγελείς που διερευνούν τις υποθέσεις διαφθοράς, έχουν αγριέψει στην κυριολεξία από το μέγεθος των σκανδάλων που ξετυλίγονται μπροστά τους! Αυτό δείχνει και η απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων, να κατασχέσουν ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ που βρήκαν στους λογαριασμούς του Δημήτρη Κοντομηνά και να δεσμεύσουν το σύνολο των ακινήτων περιουσιακών του στοιχείων. Ο ιδιοκτήτης του ALPHA, που είναι σοβαρά άρρωστος, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και για καταχρηστικές συμβάσεις των εταιρειών με τράπεζες και διάφορες άλλες υποθέσεις.

Η απόφαση των αρμοδίων εισαγγελέων σηματοδοτεί το τέλος της ιδιότυπης ασυλίας που είχε εξασφαλίσει το σύστημα της διαπλοκής, το οποίο τίθεται πλέον σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας. Άλλωστε η παρέλαση από τους ανακριτές θα αρχίσει με την κλήση σε απολογία για κακουργηματικά αδικήματα κορυφαίων στελεχών τραπεζών και ιδιοκτητών δημοσιογραφικών συγκροτημάτων.

Η παρέλαση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με την κλήση σε απολογία και δευτέρου ιδιοκτήτη εκδοτικού ομίλου και μετόχου μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού και τραπεζικών στελεχών. Μέσα στον Ιανουάριο θα παρουσιαστούν στους ανακριτές

οι εμπλεκόμενοι στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ. Κακουργηματικές κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν μεγαλόσχημοι εργολάβοι που συνδέονταν με το σύστημα διαπλοκής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αεριτζήδες που παρίσταναν τους επιχειρηματίες και εξασφάλιζαν χαριστικές συμβάσεις από το δημόσιο, συνεταιριστές που λήστεψαν στην κυριολεξία την ΑΤΕ και άλλοι επώνυμοι παράγοντες.

Στο μεταξύ οι οικονομικοί εισαγγελείς ανοίγουν το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογήσεις στα ολυμπιακά έργα που πληρώθηκαν από το δημόσιο στο τετραπλάσιο του πραγματικού κόστους. Γι’ αυτό ετοιμάζονται για παρέλαση από τους ανακριτές όλοι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που έχουν τα χρέη στις ελληνικές τράπεζες και τα κλεμμένα στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους. Οι αρχιερείς της διαπλοκής τρέμουν στην κυριολεξία τους ανακριτές, οι οποίοι θα απαιτήσουν από τους κλεφτοεργολάβους να φέρουν πίσω τα ποσά που άρπαξαν παράνομα από το δημόσιο για να μην πάρουν το δρόμο για τον Κορυδαλλό. Άλλωστε το παράδειγμα του Λιακουνάκου, του Δαφέρμου, του Άκη και του Σμπώκου δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για την απόφαση των δικαστών να προστατεύουν το δημόσιο χρήμα και το δημόσιο συμφέρον. Από τα ανακριτικά γραφεία θα περάσει και πάλι τις επόμενες μέρες ένας κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη. Η έρευνα εντόπισε τον λογαριασμό της συζύγου του να τροφοδοτείται από μια offshore μέσω της οποίας γίνονταν διακίνηση του μαύρου χρήματος, που προορίζονταν για τις μίζες στα εξοπλιστικά. Οι ανακριτές θα καλέσουν επίσης έναν πρώην υπουργό των κυβερνήσεων της ΝΔ και κάποιους άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

Μέσα στο γενικό χαμό αρχίζει σε λίγες μέρες η δίκη για τις μίζες της SIEMENS, με βασικό κατηγορούμενο το «στρατηγό» του Σημίτη, Θεόδωρο Τσουκάτο. Είναι βέβαιο ότι στη δίκη θα κληθεί να καταθέσει και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, προκειμένου να διερευνηθεί τι έγιναν τα εκατομμύρια της SIEMENS, που κουβαλούσε ο Τσουκάτος σε μαύρες σακούλες στη Χαριλάου Τρικούπη


Διαβάστε Περισσότερα

 • ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Αυστηρή σύσταση στους άνω των 60 και τις ευπαθείς ομάδες- «Μην ταξιδεύετε»
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Nέα έρευνα για τον κορωνοϊό: Να πώς η μετάλλαξη Δέλτα οδηγήθηκε στην εξαφάνιση στην Ιαπωνία
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Νορβηγία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου στη δίνη ενός σκανδάλου
 • Φάρμακο AstraZeneca για τον κορωνοϊό: 83% αποτελεσματικό
 • COP26 – Νέο σχέδιο συμφωνίας με αναφορά στα ορυκτά καύσιμα
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *