Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΙΚΑ: Δανείζεται 210 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις του Οκτωβρίου

Έξτρα χρηματοδοτήσεις υπό τη μορφή δανειοδότησης από άλλα ταμεία σπεύδει να επιστρατεύσει το ΙΚΑ για την ομαλή καταβολή των συντάξεων του μηνός Οκτωβρίου που θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και πριν από τον αναμενόμενο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, σήμερα η διοίκηση του ΙΚΑ αποφασίζει τη λήψη δανείου 210 εκατ. ευρώ για το διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου από τα συγχωνευμένα Ταμεία των εργαζομένων της ΔΕΗ (100 εκατ. ευρώ), του Δημοσίου (70 εκατ. ευρώ) και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων (40 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται για μια ταμειακή διευκόλυνση που, σχεδόν κάθε μήνα, υποχρεούται να ζητά το ΙΚΑ λόγω της καθυστέρησης είσπραξης των εισφορών προηγούμενων μηνών και της γενικής μείωσης των εσόδων εξ αιτίας της παρατεινόμενης κρίσης στην αγορά και στις επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτό τον μήνα το πρόβλημα θα είναι οξύτερο καθώς, λόγω της προεκλογικής περιόδου έχει παραταθεί εκ νέου έως τις 30 Σεπτεμβρίου (για τρίτη φορά μετά την επιβολή των capital controls) η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή τρεχουσών εισφορών και δόσεων έναντι ρυθμισμένων οφειλών, ενώ έχουν «παγώσει» και οι κατασχέσεις.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button