Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Θαύμα: Η γηραιότερη μητέρα στον κόσμο! Σήμερα είναι 80 και ο γιός της … 6 ετών!

Το 2008, η 74χρονη τότε Omkali  Singh από το Uttar Pradesh της βόρειας Ινδίας, καταγράφηκε ως η γηραιότερη μητέρα στον κόσμο, η οποία  έφερε στην ζωή δύο δίδυμα μωρά, τον Amritwani και την Barsaat, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων τόσο στο ιντερνετ – καθώς η είδηση είχε κάνει το γύρω του κόσμου – όσο και στην τοπική κοινωνία. Οι περισσότεροι δυσκολεύονταν να αποδεχθούν ότι μία τόσο γηραιά γυναίκα έγινε μητέρα.

Δυστυχώς 4 χρόνια μετά τον τοκετό η Barsaat – το κοριτσάκι – έχασε τη ζωή του, ενώ ο γιος της οικογένειας Amritwani συνεχίζει να αναπτύσσεται σαν απόλυτα φυσιολογικό παιδί.

Σήμερα που η Οmkali είναι 80 ετών και ο σύζυγός της Charan 89, ομολογούν ότι η ζωή γι’αυτούς είναι κουραστική με ένα 6χρονο παιδί κι ότι πραγματικά δυσκολεύονται να του παρέχουν τις φροντίδες που χρειάζεται ένα παιδί τόσο μικρής ηλικίας. Παρ’όλα αυτά η Omkali ομολογεί ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μητρότητα – αν και παραδέχεται ότι οι άνθρωποι πολλές φορές την μπερδεύουν και θεωρούν ότι είναι η γιαγιά του Amritwani.

.

mother112 .”mother113mother14

«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν,« Είναι ο εγγονός σου »; Τους λέω« Όχι Αυτός είναι ο γιος μου «, λέει η Omkali και συμπληρώνει «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μητέρα ενός γιού έξι ετών. Είναι ένα ανεξήγητο συναίσθημα.»

Παρ’όλα αυτά, όπως κάθε εξάχρονος, έτσι κι ο Amritwani σφύζει από ζωή και μερικές φορές η Omkali δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις του – ειδικά όταν πρέπει να τον βοηθήσει να τον ετοιμαστεί για το σχολείο. Λέει : «Δυσκολεύομαι να τον πλύνω και να τον ντύσω σωστά.  Είναι δύσκολο να τρέχεις γύρω – γύρω να τον ετοιμάζεις και να τον ταϊζεις σε μια ηλικία σαν τη δική μου….»

.

mother5mother4

 

Κι ενώ η Omkali διαφέρει λόγω της ηλικίας της από τις άλλες μητέρες του χωριού, ωστόσο έχει την κατανόηση και την υποστήριξή τους. Μία άλλη νεαρότερη μητέρα η Veermati, η οποίο ζει στην ίδια περιοχή, λέει: «Είναι καλό που η Omkali γέννησε ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία. Κατά τη γνώμη μου πήραν τη σωστή απόφαση. Έχουν αγάπη μεταξύ τους σαν ζευγάρι, γι “αυτό είναι καλό αυτό που έκαναν».

Η 80χρονη Omkali και ο 89χρονος σύζυγός της Charan είναι σήμερα γονείς σε δύο ακόμη κόρες και παππούδες σε πέντε εγγόνια. Το ζευγάρι ήθελε απελπισμένα να κάνει κι έναν γιό και τελικά το πέτυχε όταν η μεγαλύτερη κόρη τους η Kamla, ήταν 50 ετών.

mother111

mother10

.

mother11

Η Omkali λέει: «Σκεφτόμουν ότι χωρίς ένα αγόρι δεν θα ήμουν σαν τις άλλες μητέρες. Χωρίς έναν γιο, δεν θα είχα ζωή. Γιατί ποιός θα έπαιρνε αυτό το σπίτι, αν δεν είχα έναν γιό..;»

Η Omkali λατρεύει τον γιο της, όμως ξέρει ότι η ηλικία δεν είναι με το μέρος της. Ελπίζει, όμως, όπως λέει να ζήσει αρκετά για να δει τον  Amritwani να παντρεύεται. Λέει: «Δεν ανησυχώ για τον Amritwani, αν πεθάνω. Η κόρη μου θα αναλάβει τη φροντίδα του αν συμβεί αυτό..Απλώς εύχομαι ο γιός μου να παντρευτεί πολύ γρήγορα, και να έχουμε την ευκαιρία εγώ κι ο άντρας μου να είμαστε παρόντες στο γάμο του.»

.

mother3mother8

Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα η Omkali και ο Charan προσπαθούν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους με τον αγαπημένο τους γιο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button