Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η Wall Street Journal εκθέτει τον Τσίπρα! “Είναι κακός διαπραγματευτής…”

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλογίζει λανθασμένη στάση απέναντι στο ΔΝΤ και πως καθυστερεί να βρει λύση για το πρόβλημα της χώρας.

«Τα παλιά προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας δεν πεθαίνουν ποτέ. Απλώς μετατρέπονται σε νέους, εξίσου κακούς διακανονισμούς που ενισχύουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος», αναφέρει το “πικάντικο” δημοσίευμα.

Μάλιστα έγινε ειδική μνεία στις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας, οι οποίες πραγματοποιούνταν σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που ψηφίζονταν τα νέα και οδυνηρά μέτρα λιτότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τους δανειστές ότι τηρεί την συμφωνία του Ιουλίου, βάσει την οποίας η Ελλάδα οφείλει να παρουσιάσει πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% για το 2018.

«Στο τελευταίο “επεισόδιο” της ακροσφαλούς διπλωματίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει το ΔΝΤ ως τον “κακό” της υπόθεσης, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει το Ταμείο ότι καθυστερεί εσκεμμένα τη διαπραγμάτευση, για να τον αναγκάσει να υποχωρήσει».

Στο δημοσίευμα μάλιστα γίνεται λόγος πως αν ο Τσίπρας ήταν καλύτερος διαπραγματευτής, τότε θα είχε καλωσορίσει τη μεταστροφή του ΔΝΤ ως έναν από τους καλύτερους τρόπους για να πετύχει την πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button