Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η νέα γενιά βλέπει με πιο θετικό «μάτι» τα απολυταρχικά καθεστώτα

Απογοητευμένη από τη δημοκρατία και ανοιχτή σε άλλου τύπου… κυβερνήσεις, ακόμη και απολυταρχικά καθεστώτα, εμφανίζεται η νέα γενιά, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα των πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και της Μελβούρνης.

Η εν λόγω έρευνα, που αναμένεται να προκαλέσει έντονο προβληματισμό, διενεργήθηκε από τους μελετητές Yascha Mounk και Roberto Stefan Foa.

Για τις ανάγκες της μελέτης, που θα δημοσιευτεί ολόκληρη τον Ιανουάριο, αναλύθηκαν δεδομένα και συμπεριφορές απέναντι σε κυβερνήσεις στη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τα στοιχεία τους δείχνουν ότι  είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι από τα δημοκρατικά πολιτεύματα. «Την ίδια ώρα, η νέα γενιά έχει γίνει πιο κυνική για την αξία της δημοκρατίας ως πολιτικό σύστημα και είναι λιγότερο αισιόδοξη πως οι δράση της μπορεί να επηρεάσει την πολιτική ζωή… Και είναι πιο ανοιχτή στο να εκφράσει την υποστήριξή της σε απολυταρχικά καθεστώτα» έγραψαν σε άρθρο τους οι δύο ερευνητές.

Η νέα γενιά φαίνεται ότι είναι πιο ανοιχτή στον πολιτικό ριζοσπαστισμό και δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ελευθερία του λόγου.

Περισσότεροι νέοι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αντιτίθενται στα στρατιωτικά πραξικοπήματα ενώ το 1/3 των πολιτών της Αμερικής θεωρούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα «απαραίτητα». Στις Ε.Ε. το ποσοστό αυτό αγγίζει το 39%…

Μάλιστα, το 25% των νεαρών Αμερικανών δηλώνουν ότι ούτε οι δημοκρατικές εκλογές είναι απαραίτητες!

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button