Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Η Κύπρος σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

Με συναγερμό στα νοσοκομεία και δεκάδες πολίτες… να καταφεύγουν στις Πρώτες Βοήθειας, με αλλαγές 24 πτήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά και με κίνδυνο να μην ανοίξουν αύριο τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης η Κύπρος βιώνει μια καταιγίδα σκόνης, που δεν έχει προηγούμενο.

Η απόφαση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ληφθεί σήμερα ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου, που πάντως θα αρχίσει να υποχωρεί αύριο το απόγευμα, αλλά με πρόβλεψη ότι θα επανέλθει. Τα ιδιωτικά σχολεία πάντως έχουν ήδη ανοίξει, αλλά το υπουργείο Παιδείας δεν εξέδωσε καμιά εγκύκλιο για το τι πρέπει να κάνουν, καθώς θεωρεί ότι επαφίεται στα ίδια τα σχολεία ο χειρισμός της υπόθεσης.
Νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, που βρίσκονται σε λειτουργία, όπως και τα ιδιωτικά σχολεία, δεν έχουν κρατικές οδηγίες και πράττουν κατά την κρίση τους. Παρότι υπουργείο υγείας και υπουργείο Εργασίας καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις κινήσεις τους δεν υπάρχει καμιά πρόνοια για τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, τους φοιτητές και τα νήπια.
Κι αυτό όταν ακόμα η ιπποδρομιακή συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αναβλήθηκε για την Παρασκευή. Οι γιατροί ωστόσο προειδοποιούν ότι τα σωματίδια σκόνης γίνονται τοξικά στην πορεία τους αφού συσσωρεύουν επικίνδυνα στοιχεία, που διεισδύουν στο αναπνευστικό σύστημα και μπορεί να προσβάλουν ζωτικά όργανα.
Η καταιγίδα σκόνης δεν επηρεάζει μόνο την Κύπρο, αλλά όλη τη Μεσόγειο. Πρόκειται για δύο διαφορετικά συστήματα, με το ένα να μεταφέρει σκόνη από τη Σαχάρα και ιδιαίτερα από τη Λιβύη προς την Ευρώπη και το δεύτερο από τη Συρία, που επηρεάζει και την Κύπρο.

Διαβάστε Περισσότερα

 • Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ: Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ U.S.P.E.
 • Το τρόφιμο-φάρμακο που προστατεύει και αναγεννά το ήπαρ
 • Κυβερνήσεις και κόμματα αναθέτουν σε εργολάβους εκστρατείες παραπληροφόρησης
 • Νέα έρευνα: Μερικοί πανομοιότυποι δίδυμοι δεν έχουν πανομοιότυπο DNA
 • Ευέλικτα και έξυπνα επαγγελματικά γυαλιά από την Lenovo
 • Κορονοϊός: Υπάρχει ένα σύμπτωμα που ίσως δεν φεύγει ποτέ, λένε οι γιατροί
 • Κυκλάδες: Η μάχη του Εξπρές Σκοπελίτης με τους ισχυρούς νοτιάδες – Γιατί το ταξίδι έγινε θέμα συζήτησης (pics)
 • Πώς ο νέος κορωνοϊός «κυριεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com